MOOI?!

Meerkringschool De Border in Nieuwland startte in november in samenwerking met de Amersfoortse schrijfster Ingrid ter Haar het onderwijsproject MOOI?! Dit onderwijsproject voor basisscholen heeft als doel school en wijk te verbinden.

Bij de officiële aftrap van MOOI?! kleurden alle leerlingen onder aanmoediging en met hulp van ouders en leerkrachten de maxiletters # M O O I ? ! in. Hun handen zaten vol met stoepkrijt, hun ogen straalden en het plein was MOOI?!
Met MOOI?!? wil de school zich nog meer aan de wijk verbinden. Op basis van het boek ‘Oma Jettie heeft er genoeg van’ gaan leerlingen en organisaties in de eigen wijk een half jaar lang kennis maken met elkaar. De kracht van MOOI?! is dat elke maand een nieuwe organisatie wordt uitgenodigd en bezocht. Het bijzondere van MOOI?! is dat leerlingen en leerkrachten van De Border zelf verzinnen hoe die kennismakingen plaats gaan vinden. Ook beschrijven en tekenen zij in door de school zwervende schets- en schrijfboeken wat er in het project gebeurt. Aan het eind van het project MOOI?! wordt een persoonlijk Borderboek gepresenteerd.
MOOI?! geeft praktisch invulling aan de Vreedzame School. De onderwerpen burgerschap, participatie en duurzaamheid komen op een speelse, betrokken en mooie manier aan bod.

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media