Werken bij Meerkring

Bij Meerkring werken zo'n 600 mensen iedere dag aan uitstekend onderwijs. Dit zijn leerkrachten, maar bijvoorbeeld ook conciërges, schooldirecteuren, intern begeleiders, onderwijsassistenten, ict-coördinatoren en medewerkers van het bestuursbureau. De 22 Meerkring basisscholen bieden kinderen een veilige leeromgeving waarin ze kunnen ontdekken, leren en groeien. Op hun eigen niveau en in hun eigen tempo.

Meerkring kent een breed palet aan scholen. Naast 'reguliere' basisscholen zijn er scholen voor meer- en hoogbegaafde kinderen, scholen voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften en taalklassen voor kinderen die nog maar net in Nederland zijn. 

We bieden dus  goed onderwijs aan écht alle kinderen. 
Daarnaast werken verschillende scholen via concepten als montessori, Covey of jenaplanonderwijs. Iedere Meerkringschool heeft dus z'n eigen identiteit. Waarom werken bij Meerkring?

Werken bij Meerkring heeft vele voordelen. Zo kun je bij ons rekenen op:

 • Loopbaanbegeleiding
 • Bij Meerkring ben je meer dan alleen leerkracht, onderwijsassistent of IB'er. Je bent een professional, met unieke talenten. Daarom kijken we naar wat jij wilt en kunt en welke school bij jou zou passen. Ben je al een tijdje werkzaam binnen onze stichting en wil je je verder ontwikkelen? We denken met je mee en laten zien welke mogelijkheden er zijn. Zo ondersteunen we je bij jouw loopbaan in het basis- onderwijs en kun jij doorgroeien in de richting die bij je past.

 • Goede begeleiding startende leerkrachten
 • Een goede leerkracht word je voor de klas. Ben jij een beginnende leerkracht? We hebben een programma ontwikkeld speciaal voor startende leerkrachten. Dit programma van drie jaar is erop gericht je te ondersteunen bij alles wat je als beginnende leerkracht tegenkomt en is een aanvulling op de begeleiding die je binnen je school zult krijgen. In het eerste jaar ontwikkel je je door middel coachingsgesprekken, video-opnames en intervisie. In het tweede jaar leer je via trainingen over zaken als gedrag en leiderschap voor de klas. In het derde jaar vindt begeleiding voornamelijk binnen de school plaats. Het programma wordt hooggewaardeerd door startende leerkrachten. Zo leer je van en met andere starters van jullie ervaringen en leer je jezelf kennen als professional.
  Heb je interesse in een baan in het onderwijs, maar ben je werkzaam in een andere sector? Kijk dan op www.voordeklas.nl, daar vind je alles over een carrièreswitch naar het basisonderwijs!

 • Professionele ontwikkeling via Meerkring Academie
 • Meerkring hecht veel waarde aan de professionele ontwikkeling van haar medewerkers. Daarom hebben we een eigen academie opgezet, met een breed aanbod aan zowel fysieke als online trainingen. Je kunt je scholen op zowel onderwijskundig als persoonlijk vlak, bijvoorbeeld via een training Kindgesprekken maar ook sessies Omgaan met werkdruk of Mindfulness. Ook kent Meerkring kenniskringen en inspiratiebijeenkomsten, waar je van en met je collega's kennis opdoet en ervaringen uitwisselt. Je persoonlijke trainingsaanbod regel je via je eigen online leeromgeving.   Ga naar Meerkring Academie KlasMastr

 • Breed palet aan Meerkringscholen
 • Bij Meerkring zijn 22 scholen aangesloten. Dat zijn reguliere basisscholen, maar ook basisscholen voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Zo bieden we ook onderwijs aan bijvoorbeeld meer- en hoogbegaafde leerlingen, aan zeer moeilijk lerende kinderen en aan kinderen die nog maar kort in Nederland zijn en intensief begeleid worden bij het leren van de Nederlandse taal. Als professional kun je je dus breed ontwikkelen: iedere school heeft z'n eigen karakter, sfeer, kennis en expertise. Kijk dus vooral rond: je bent altijd van harte welkom om kennis te komen maken en de sfeer te proeven op een van onze scholen!  > Bekijk alle locaties

 • Werken in de stad Amersfoort
  Tweeëntwintig Meerkringscholen bevinden zich in de stad Amersfoort. Met haar centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid is Amersfoort een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken.

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn