Kindcentrum De Kei

Directie: Suzanne Verdoold
Adjunct: Anne Veenstra
Wijk: Schothorst
Locatietype: Kindcentrum
Adres: Abraham Blankaartsingel 67, 3813 PA Amersfoort
Telefoon: (033)- 433 06 95 
E-mailadres: directie.kei@meerkring.nl
BSO op school: Ja
Website: www.kindcentrumdekei.nl

Kindcentrum

Kindcentrum De Kei biedt basisonderwijs en kinderopvang in Amersfoort Schothorst. Het is een plek waar kinderen kunnen groeien en op eigen-wijze leren leren. Een ontmoetingsplek in de wijk, waar ouders, leerkrachten en (zorg)experts samen werken aan een veilige en fijne basis.

Leerlingen prikkelen om hun eigen talenten te ontdekken. Dat is waar we bij De Kei naar streven. Daarom is er op onze school veel ruimte voor creativiteit en werken we projectmatig: één thema verbindt de verschillende vakken met elkaar en brengt kennis en praktische vaardigheden samen. We vinden het belangrijk dat kinderen zelf doelen leren stellen en leren reflecteren, waardoor ze meer zelfinzicht krijgen en dat ze verantwoordelijkheid voelen voor de ander én de wereld om hen heen.

De Kei kijkt verder

De basisvakken (zoals rekenen en taal) krijgen bij De Kei elke ochtend de volle aandacht. In de middag werken we projectmatig aan andere vakken, die daar perfect op aansluiten. Kinderen worden zo (eigen) wijzer in de digitale wereld, leren presenteren en samenwerken en krijgen een creatieve mindset.

Plezier staat voorop

Wat leuk is, leert makkelijker. Daarom draait het bij De Kei om plezier in het onderwijs. Om lessen die prikkelen, uitdagen en nieuwsgierig maken.

Kunst en cultuur verrijken ons het onderwijs

Creatief zijn stimuleert creatief denken. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De Kei heeft een kunst- en cultuurprofilering. Dat betekent dat er op school veel tijd en ruimte is voor handvaardigheid, tekenen, dans, drama en muziek. Lessen van hoge kwaliteit, vaak gegeven door een vakdocent.

De Kei laat los én houdt vast

Op De Kei leren kinderen doelen stellen en reflecteren en krijgen ze inzicht in hun talenten en ontwikkelpunten. Daar worden ze eigen-wijs van. Tegelijk houdt De Kei de ontwikkelingen van elk kind scherp in de gaten, bijvoorbeeld door kindgesprekken te voeren en regelmatig te toetsen.

Samen staan we sterk

Ouders, leerkrachten, leerlingen en (zorg)partners in de wijk zijn bij De Kei allemaal een onmisbaar onderdeel van het onderwijs. We leren van elkaar en werken samen. En zo zorgen we voor een veilige en fijne omgeving. De basis voor keigoed en eigen-wijs onderwijs.

Het gebouw

Het kindcentrum waarin onderwijs en opvang wordt geboden is sinds 2022 gehuisvest in een gloednieuw, toekomstbestendig en duurzaam gebouw. Met veel aandacht voor lichtinval en grote raampartijen, een ruime en uitnodigende entree en een eigen atelier om invulling te geven aan het kunst en cultuurprofiel van het onderwijs.


Ga naar onze website
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media