Kindcentrum De Kei


 

Directie vlnr: Onno Hoekstra, Janine van der Pas & Peter Veeken
Wijk: Schothorst
Locatietype: Kindcentrum
Adres: Koning Karelpad 2, 3813 HC Amersfoort (tijdelijke locatie)
Telefoon:(033)- 433 06 95 
BSO op school: Ja

 

Kindcentrum

Kindcentrum De Kei biedt basisonderwijs en kinderopvang in Amersfoort Schothorst. Het is een plek waar kinderen kunnen groeien en op eigen-wijze leren leren. Een ontmoetingsplek in de wijk, waar ouders, leerkrachten en (zorg)experts samen werken aan een veilige en fijne basis.

Leerlingen prikkelen om hun eigen talenten te ontdekken. Dat is waar we bij De Kei naar streven. Daarom is er op onze school veel ruimte voor creativiteit en werken we projectmatig: één thema verbindt de verschillende vakken met elkaar en brengt kennis en praktische vaardigheden samen. We vinden het belangrijk dat kinderen zelf doelen leren stellen en leren reflecteren, waardoor ze meer zelfinzicht krijgen en dat ze verantwoordelijkheid voelen voor de ander én de wereld om hen heen.

De Kei kijkt verder
De basisvakken (zoals rekenen en taal) krijgen bij De Kei elke ochtend de volle aandacht. In de middag werken we projectmatig aan andere vakken, die daar perfect op aansluiten. Kinderen worden zo (eigen) wijzer in de digitale wereld, leren presenteren en samenwerken en krijgen een creatieve mindset.

Plezier staat voorop
Wat leuk is, leert makkelijker. Daarom draait het bij De Kei om plezier in het onderwijs. Om lessen die prikkelen, uitdagen en nieuwsgierig maken.

Kunst en cultuur verrijken ons het onderwijs
Creatief zijn stimuleert creatief denken. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De Kei heeft een kunst- en cultuurprofilering. Dat betekent dat er op school veel tijd en ruimte is voor handvaardigheid, tekenen, dans, drama en muziek. Lessen van hoge kwaliteit, vaak gegeven door een vakdocent.

De Kei laat los én houdt vast
Op De Kei leren kinderen doelen stellen en reflecteren en krijgen ze inzicht in hun talenten en ontwikkelpunten. Daar worden ze eigen-wijs van. Tegelijk houdt De Kei de ontwikkelingen van elk kind scherp in de gaten, bijvoorbeeld door kindgesprekken te voeren en regelmatig te toetsen.

Samen staan we sterk
Ouders, leerkrachten, leerlingen en (zorg)partners in de wijk zijn bij De Kei allemaal een onmisbaar onderdeel van het onderwijs. We leren van elkaar en werken samen. En zo zorgen we voor een veilige en fijne omgeving. De basis voor keigoed en eigen-wijs onderwijs.

Het gebouw

Op dit moment opereert het onderwijsdeel van het kindcentrum vanuit 2 locaties (Koning Karelpad 2 &  Raadhoven 4). Medio 2022 verwachten we deze locaties te verhuizen naar een nieuw pand aan de nu nog geheten Bruispad, straks Abraham Blankaartsingel. Dit wordt de eerste nieuwbouwlocatie vanuit het Integraal Huisvestingsplan  dat gemeente Amersfoort heeft uitgezet.

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn