sbo Dr. M. van der Hoeveschool

Directeur: Bob van Bohemen
Adjunct directeur: Janine van der Pas
Wijk: Kruiskamp
Schooltype: Speciaal basisonderwijs
Adres: Ringweg Kruiskamp 106, 3814 WT Amersfoort
Telefoon: (033) 472 15 80
E-mailadres: administratie.vanderhoeve@meerkring.nl
Website: www.mvanderhoeve.nl

Dr. M. van der Hoeveschool, kinderen moeten er zich thuisvoelen. Het is een school voor speciaal basisonderwijs en staat net buiten het centrum van Amersfoort. De leerlingen krijgen veel begeleiding in kleine groepen. Het onderwijs is goed afgestemd op wat elke leerling nodig heeft. Daarbij richten we ons nadrukkelijk op de mogelijkheden van de kinderen en hebben we daar hoge verwachtingen van. Het zorgt ervoor dat onze leerlingen goede prestaties leveren en daar trots op zijn.

Speciale zorg

Basisscholen bieden passend onderwijs aan een grote groep leerlingen. Heeft een leerling echter méér begeleiding nodig, dan kan hij/zij die begeleiding bij ons op school krijgen. De speciale zorg die de kinderen nodig hebben, kan de basisschool niet bieden. Het gaat daar te snel, de groepen zijn vaak te groot en het onderwijs is vaak onvoldoende afgestemd op wat moeilijk lerende kinderen nodig hebben. Om zich goed te kunnen ontwikkelen hebben onze leerlingen intensieve begeleiding nodig. Wij houden rekening met verschillen tussen kinderen in: leerstijl, leertempo, instructiebehoefte, ondersteuning en zelfstandigheid.

Het gebouw

De school beschikt over twee royale gebouwen en een eigen gymzaal. Verder is er bij beide gebouwen heel veel ruimte om veilig buiten te kunnen spelen. Voor de leerlingen is die ruimte heel stimulerend.

Meerkring GO!

Dr. M. van der Hoeveschool is aangesloten bij Meerkring GO!, een collectief van scholen dat extra ondersteuning biedt aan kinderen die dat nodig hebben. GO staat voor Gericht Onderwijs: onderwijs dat aansluit bij wat het kind nodig heeft. De acht scholen die zijn aangesloten bij Meerkring GO! hebben gespecialiseerde medewerkers in dienst en hebben dus de kennis en expertise in huis om kinderen een passende leeromgeving  te bieden. Onderlinge samenwerking tussen de scholen wordt gestimuleerd. Lees verder voor meer informatie over Meerkring GO!

Ga naar onze website
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media