obs De DubbelsterDirecteur: Sabine Hessels
Wijk: Kattenbroek
Schooltype: Tweetalig Engels
Adres: De Weergang 2, 3823 BV Amersfoort
Telefoon: (033) 456 37 57
BSO op school: Ja
 

De Dubbelster, waar we samen met uw kleine ster het heelal ontdekken, is een kleinschalige openbare basisschool in Kattenbroek. De school is op 1 augustus 1975 gestart in Hoogland en kreeg in 1991 haar nieuwe behuizing in Kattenbroek. De school bestaat dus al ruim 40 jaar. De Dubbelster biedt onderwijs op maat in een veilige leeromgeving. De naam “De Dubbelster” symboliseerde bij de start van de school de integratie tussen lagere- en kleuterschool tot basisschool. Een dubbelster ziet er aan de hemel uit als één ster, maar wie nauwkeurig kijkt, ziet dat het er twee zijn.

Europees Samenwerkingsverband

De samenleving houdt niet op bij de grens van ons land; wij kijken met de kinderen verder. Daarom doen wij al geruime tijd (vanaf 2001) mee aan door het Europees Platform gesubsidieerde Europese samenwerkingsprojecten. Wij hebben contacten met scholen in Italië, Spanje, Engeland, Ierland en IJsland en werken met hen samen aan thema’s rond cultuur en schoolontwikkeling. De voertaal van de projecten is Engels.

Sinds enkele jaren hebben we officieel het label van VVTO school (VVTO= vroegtijdig vreemde talen onderwijs). De ontwikkeling van VVTO Engels is mede mogelijk dankzij de financiële steun van het Europees Platform: internationaliseren in het onderwijs. Vanaf groep 1 krijgen onze leerlingen onderwijs in de Engelse Taal.

Het gebouw

De school bevindt zich in de wijk Kattenbroek – op de grens met Hoogland.


Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn