Nieuws

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Gloednieuwe website voor Obs Atlantis is live!
05 oktober 2022
Op woensdag 5 oktober is de goednieuwe nieuwe website van Atlantis live gegaan. De afgelopen periode heeft Atlantis hard gewerkt aan de site, met als doel informatie actueel en nog beter vindbaar maken voor nieuwe ouders en medewerkers. Zo is de Atlantis nog beter te vinden.
Lees meer
Leerlingen De Dubbelster winnen wederom afvalwisselbeker tijdens World Clean Up day
22 september 2022
Op woensdag 14 september trapten de vier basisscholen van ABC Kattenbroek - De Meander, De Dubbelster, De Breede Hei en Gabrie Mehenschool, de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day af. Leerlingen haalden 84 kilo zwerfvuil op in de wijk Kattenbroek!
Lees meer
De Achtbaan uitgeroepen tot sportiefste school van 2022!
16 september 2022
Op vrijdag 16 september bezocht Ben van Koningsveld, wethouder van o.a. sport en bewegen om Amersfoort ods De Achtbaan om hen te feliciteren met hun prestatie. Het afgelopen jaar maakten vooral ouders van De Achtbaan het mogelijk om mee te doen met maar liefst 11 sporttoernooien.
Lees meer
Ontdek wat De Dubbelster nét even anders doet
08 september 2022
De Dubbelster staat voor Ontdekken, Ontwikkelen, Vertrouwen & Samen en staat bekend om haar lef om eigenwijze keuzes te maken in het belang van de ontwikkeling van het kind. Hoe zij dit doen? Zij werken o.a. groepsdoorbrekend door middel van unitonderwijs. Benieuwd hoe zij dit aanpakken?
Lees meer
De Wijde Wereld, voor extra uitdaging én ondersteuning
05 september 2022
De Wijde Wereld, de openbare Meerkringschool in de wijk Liendert biedt ondersteuning aan kinderen die zowel extra uitdaging als extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast maakt de bovenbouw wekelijks kennis met allerlei vakken en beroepen door specialisten uit het bedrijfsleven uit te nodigen op...
Lees meer
De Klimboom lanceert eigentijdse digitale rondleiding
29 augustus 2022
De Klimboom, school voor speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar lanceerde net voor de zomervakantie een digitale open dag voor ouders, leerlingen en collega's. Met mooie voice-overs wordt je als bezoeker meegenomen in...
Lees meer
Kindcentrum Het Scala opent buitenschoolse opvang: Compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 13 jaar
24 augustus 2022
Op 22 augustus 2022 opent Kindcentrum Het Scala haar deuren naar een gloednieuwe bso. Hiermee biedt Het Scala écht een compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 13 jaar tussen 8:30 uur en 18:30 uur ’s avonds en worden ouders volledig ontzorgd.
Lees meer
Aftrap doorontwikkeling integraal kind- en expertisecentrum Dorrestein
06 juli 2022
Op 21 juni vond de aftrap plaats van de doorontwikkeling van het te ontwikkelen IKEC (integraal kind- en expertisecentrum) aan de Dorresteinseweg, waar zich nu nog Kingmaschool bevind. In deze sessie werd er met verschillende partijen nagedacht en gedroomd om te komen tot een gezamenlijke visie en
Lees meer
Een terugblik op een jaar vol veerkracht, festiviteiten én ontmoeten
04 juli 2022
In deze terugblik vatten we samen wat onze uitdagingen en successen waren afgelopen (school)jaar. Van gesloten scholen tot de scholen die weer open gingen en het inzetten van extra middelen om de leervertragingen in te lopen. Gelukkig was er ook weer ruimte voor ontmoeten en vieringen.
Lees meer
Juf Brigitta gaat na 42,5 jaar in het onderwijs met pensioen
29 juni 2022
Op woensdag 6 juli neemt Brigitta Smit, leerkracht op ods De Achtbaan afscheid van haar werk als leerkracht. Na 42,5 jaar te hebben gewerkt in het Amersfoortse basisonderwijs legt zij haar werk neer en gaat zij met vervroegd pensioen. Hiermee maakt zij haar 25e schooljaar vol op De Achtbaan.
Lees meer
Inspectie beoordeelt Kindcentrum Het Scala met een 'GOED'!
13 mei 2022
Gisteren kwam de inspectie langs op Kindcentrum Het Scala (obs ‘t Spectrum) en beoordeelde hen met een GOED!! En dat hebben medewerkers, ouders en leerlingen samen bereikt.
Lees meer
Goed nieuws! Onderhandelingsakkoord over dichten loonkloof PO & VO definitief
11 mei 2022
Na een lange tijd van onderhandelen zijn sociale partners (AOb, FNV, CNV Onderwijs, AVS, FvOv en de PO-Raad) gekomen tot een onderhandelaarsakkoord dat recht doet aan de gezamenlijke wens van de sector en coalitie: Het dichten van de loonkloof het primair- en voortgezet onderwijs.
Lees meer
Sbo scholen Kingmaschool en van der Hoeveschool vanaf volgend schooljaar op één locatie
05 april 2022
Sbo Kingmaschool en Sbo M. van der Hoeveschool organiseerden op 5 april een informatieavond voor buurtbewoners. Deze avond stond in het teken van informeren en de buurtbetrokkenheid te vergroten. Op deze manier namen we de buurtbewoners mee in de komende verhuisplannen van beide scholen.
Lees meer
Pim Spijker nieuwe bestuurder Fluvium Openbaar Onderwijs
30 maart 2022
Per 1 juni aanstaande zal Pim Spijker Meerkring gaan verlaten om een nieuw avontuur aan te gaan bij Fluvium. Een mooie uitdaging die Pim graag aangaat en hem van harte gegund wordt!
Lees meer
Meerkring en de Week van het Openbaar Onderwijs!
26 maart 2022
Kleurrijk, divers en betrokken. Voor mij is Meerkring door diversiteit, het brede aanbod en de identiteit de mooiste plek met impactvol onderwijs in Amersfoort altijd samen met onze omgeving.
Lees meer
Pagina 1 van 8Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste   
Auteurs:
 • meerkring1
 • Ronald Frietman
 • Jolanda Dragt
Tags:
 • amersfoort
 • Amersfoort
 • basisonderwijs
 • basisscholen
 • basisschool
 • besturen
 • corona
 • kindcentrum
 • kinderen
 • meerkring
 • Meerkring
 • onderwijs
 • open
 • primair
 • primair onderwijs
Toon alle 306 tags
Zoeken:
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media