Nieuws

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Stichting Meerkring is per 1 augustus op zoek naar een Voorzitter college van bestuur
17 juni 2020
Als ambitieuze stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort met 23 scholen voor regulier en speciaal (basis)onderwijs, zoeken wij per 1 augustus 2020 een voorzitter college van bestuur die impact wil hebben op het onderwijs voor kinderen in Amersfoort.
Lees meer
Fusie tussen Stichting Meerkring en Stichting Speciaal Onderwijs Amersfoort e.o. is rond!
01 juni 2020
Op 1 juni 2020 is de bestuurlijke en gelijkwaardige fusie tussen Stichting Speciaal Onderwijs Amersfoort e.o. (SSOA) en Stichting Meerkring afgerond. Samen gaan we verder onder de naam ‘Stichting Meerkring primair onderwijs Amersfoort’.
Lees meer
We mogen weer naar school!
14 mei 2020
Deze week staat in het teken van het opstarten van het fysieke onderwijs. De leerlingen gaan deels en in sommige gevallen weer volledig naar school. Dat heeft de nodige inspanning gevraagd qua voorbereidingen, maar we zijn er weer klaar voor.
Lees meer
De scholen gaan weer (deels) open!
08 mei 2020
Op 11 mei gaan alle scholen weer (deels) open, waarin fysiek onderwijs weer mogelijk wordt. Dat betekent dat alle voorbereidingen om dit in goede banen te leiden in volle gang is. Dit doen we samen met alle onderwijsprofessionals binnen en buiten Meerkring.
Lees meer
Nationale Onderwijsweek in Amersfoort een jaar uitgesteld
21 april 2020
De stuurgroep Amersfoort Nationale Onderwijsstad en Stichting Nationale Onderwijsweek hebben besloten de Nationale Onderwijsweek, die in de eerste volle week van oktober zou plaatsvinden, met een jaar uit te stellen. Dit omdat de maatregelen rondom het Coronavirus een grote invloed hebben op ...
Lees meer
Corona update: Scholen blijven dicht door verlengde vervolgmaatregelen
01 april 2020
De overheid heeft besloten om de scholen nog langer dicht te houden. In de persconferentie van premier Rutte op 31 maart 2020 is medegedeeld dat de sluiting van de scholen wordt verlengd tot (in ieder geval) 28 april. Daarmee zijn de Meerkringscholen tot en met de meivakantie gesloten.
Lees meer
Corona update: Meerkring sluit schooldeuren na besluit overheid
15 maart 2020
In de persconferentie van 15 maart heeft de overheid besloten om tot en met 6 april alle scholen in Nederland te sluiten als noodmaatregel ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus. Dit betekent dat Meerkring de schooldeuren sluit. Er is aan de scholen gevraagd om wel open te blijven...
Lees meer
Coronavirus in Nederland, wat doen wij?
11 maart 2020
Ruim een week geleden ontstonden de eerste meldingen van het Coronavirus in Nederland. Inmiddels verspreidt het zich in een aardig tempo. Meerkring heeft alle medewerkers afgelopen week meerdere malen geadviseerd en geïnformeerd over de richtlijnen die vanuit de RIVM zijn gepubliceerd.
Lees meer
Stichting Meerkring is per 1 augustus op zoek naar een Voorzitter college van bestuur
10 maart 2020
Als ambitieuze stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort met 21 scholen voor regulier en speciaal onderwijs, zoeken wij per 1 augustus 2020 een voorzitter college van bestuur die impact wil hebben op het onderwijs voor kinderen in Amersfoort.
Lees meer
obs De Magneet & Ska Kinderopvang openen feestelijk een rookvrij buurtspeelplein
05 maart 2020
Wethouder Fatma Koser Kaya opende gisteren het nieuwe rookvrije buurtspeelplein van obs De Magneet en Ska Kinderopvang aan de Maasstraat in het Soesterkwartier.
Lees meer
Officiële opening Koningsspelen 2020 op kindcentrum Vlinderslag
21 februari 2020
Met trots kondigen we aan dat op 17 april de opening van de Koningsspelen plaatsvindt op één van Meerkrings vooruitstrevende scholen plaats: Kindcentrum Vlinderslag.
Lees meer
Stichting Meerkring opent 6 maart alle schooldeuren voor publiek
18 februari 2020
Stichting Meerkring organiseert samen met de schoolbesturen van KPOA, PCBO en Cordeo op vrijdag 6 maart a.s. een Open Ochtend in Amersfoort.
Lees meer
Stichting Meerkring en Stichting Speciaal Onderwijs Amersfoort e.o. gaan fuseren
23 januari 2020
Stichting Speciaal Onderwijs Amersfoort e.o. (SSOA) en Stichting Meerkring hebben besloten in de loop van 2020 officieel te gaan fuseren. Na uitgebreide verkenning en grondig onderzoek zien beide besturen met deze ‘bestuurlijke fusie’ vooral voordelen om het S(B)O landschap te versterken
Lees meer
Willem Kuijpers neemt afscheid van Meerkring
29 oktober 2019
Willem Kuijpers, voorzitter College van Bestuur, legt per 15 november a.s. zijn verantwoordelijkheden als bestuurder neer. Wel blijft hij nog aan, in ieder geval tot einde dit jaar, om de bestuurlijke continuïteit afdoende te waarborgen.
Lees meer
Amersfoort opent eerste Integraal Kindcentrum: Vlinderslag
18 oktober 2019
Donderdag 17 oktober heeft wethouder Cees van Eijk het eerste échte integraal kindcentrum ‘Vlinderslag’ feestelijk geopend. Onderwijs Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang hebben samen een nieuwe werkwijze neerzet: een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar.
Lees meer
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste   
Auteurs:
 • meerkring1
 • Webbeheer
Tags:
 • Amersfoort
 • basisonderwijs
 • Corona
 • De Magneet
 • fusie
 • gemeente Amersfoort
 • kindcentrum
 • Meerkring
 • Nationale Onderwijsstad
 • opening
 • primair onderwijs
 • SSOA
 • Stichting SO
 • Vlinderslag
 • Vlindervallei
Toon alle 108 tags
Zoeken:
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn