Nieuws

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Inspectie beoordeelt Kindcentrum Het Scala met een 'GOED'!
13 mei 2022
Gisteren kwam de inspectie langs op Kindcentrum Het Scala (obs ‘t Spectrum) en beoordeelde hen met een GOED!! En dat hebben medewerkers, ouders en leerlingen samen bereikt.
Lees meer
Goed nieuws! Onderhandelingsakkoord over dichten loonkloof PO & VO definitief
11 mei 2022
Na een lange tijd van onderhandelen zijn sociale partners (AOb, FNV, CNV Onderwijs, AVS, FvOv en de PO-Raad) gekomen tot een onderhandelaarsakkoord dat recht doet aan de gezamenlijke wens van de sector en coalitie: Het dichten van de loonkloof het primair- en voortgezet onderwijs.
Lees meer
Sbo scholen Kingmaschool en van der Hoeveschool vanaf volgend schooljaar op één locatie
05 april 2022
Sbo Kingmaschool en Sbo M. van der Hoeveschool organiseerden op 5 april een informatieavond voor buurtbewoners. Deze avond stond in het teken van informeren en de buurtbetrokkenheid te vergroten. Op deze manier namen we de buurtbewoners mee in de komende verhuisplannen van beide scholen.
Lees meer
Pim Spijker nieuwe bestuurder Fluvium Openbaar Onderwijs
30 maart 2022
Per 1 juni aanstaande zal Pim Spijker Meerkring gaan verlaten om een nieuw avontuur aan te gaan bij Fluvium. Een mooie uitdaging die Pim graag aangaat en hem van harte gegund wordt!
Lees meer
Meerkring en de Week van het Openbaar Onderwijs!
26 maart 2022
Kleurrijk, divers en betrokken. Voor mij is Meerkring door diversiteit, het brede aanbod en de identiteit de mooiste plek met impactvol onderwijs in Amersfoort altijd samen met onze omgeving.
Lees meer
Obs De Border en cbs De Wonderboom openen verrijkingsklas
25 maart 2022
Op 17 maart om 8.15 uur stonden elf leerlingen van zowel obs De Border als cbs De Wonderboom uit Nieuwland klaar om voor het eerst, samen les te krijgen in een speciaal opgezette verrijkingsklas: genaamd ‘De Lotusgroep’. Door de unieke samenwerking tussen beide scholen krijgen niet alleen ...
Lees meer
Nieuwe website De Achtbaan is live!
25 februari 2022
Obs De Achtbaan heeft een nieuwe website! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe lay-out en een andere indeling, die helemaal past bij de uitstraling van de school. Met deze lay-out is de website van De Achtbaan nu ook zichtbaar onderdeel van Meerkring. Alle Meerkringscholen hebben..
Lees meer
Open dag Amersfoortse scholen op 18 maart 2022
16 februari 2022
Op vrijdag 18 maart 2022 houden de Meerkringscholen en alle andere basisscholen in Amersfoort een open dag. Ouders/verzorgers die op zoek zijn naar een school voor kun kin(deren) maken op deze manier op een laagdrempelige manier kennis met de school en de sfeer.
Lees meer
Verhoogde energieprijzen drukken op de bekostiging van het onderwijs
16 februari 2022
Hoge energieprijzen, verouderde schoolgebouwen en het inflatiespook: goed onderwijs wordt steeds duurder. Er moet geld bij, anders zal het vroeg of laat ten koste gaan van de onderwijskwaliteit.
Lees meer
Meerkring in de media: Obs De Border over lege klassen en een lege invalpool
26 januari 2022
Strenge quarantaine-regels, besmette docenten, het voortdurende lerarentekort... Schoolleider Erwin Hiddingh (42) van basisschool De Border in Amersfoort heeft op dit moment gemiddeld de helft van de klassen leeg staan. Maandagochtend moest hij ook zijn eigen groep 7 naar huis sturen.
Lees meer
Meerkring in het nieuws: Obs De Border over het nut van bewegen in het onderwijs
22 januari 2022
Obs De Border was op donderdag 20 januari te zien en te horen in het NOS Jeugdjournaal. De leerlingen van de school vertellen hoe vaak zij buiten spelen, welke spelletjes ze doen én hoe ze in beweging blijven terwijl ze naar school gaan.
Lees meer
Meerkringscholen haalden samen €10.406 op voor Serious Request 2021!
20 januari 2022
Van 18 t/m 24 december 2021 organiseerden een aantal Meerkringscholen uiteenlopende acties om geld in te zamelen voor Serious Request 2021.
Lees meer
Fusie stichting Meerkring en stichting De Kosmos per 1 januari 2022
18 januari 2022
Na een zorgvuldig doorlopen proces heeft het college van bestuur van stichting Meerkring en stichting De Kosmos, na ouderraadpleging, instemming van de medezeggenschapsraden en goedkeuring van de raden van toezicht besloten tot de fusie waarna deze op 1 januari 2022 geeffectueerd is.
Lees meer
Leerlingen De Dubbelster en De Achtbaan maken kerststukjes voor ouderen
23 december 2021
Leerlingen van De Dubbelster in de wijk Kattenbroek en De Achtbaan in de wijk Zielhorst hebben zich weer ingezet voor de jaarlijkse kerststukjesactie van Stichting Felini en mooie kerststukjes gemaakt om eenzame ouderen op te vrolijken.
Lees meer
Hoor wie klopt daar kinderen?
02 december 2021
Elk jaar is het weer een feestelijke gebeurtenis voor leerlingen en medewerkers als Sinterklaas weer in het land is. Komt hij langs? Krijgen we wat lekkers? Sinterklaas gaat helemaal mee met de tijd en snapt heel goed dat een fysiek bezoekje aan een ieder niet altijd mogelijk is.
Lees meer
Pagina 1 van 7Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  Volgende   Laatste   
Auteurs:
 • meerkring1
 • Ronald Frietman
 • Jolanda Dragt
Tags:
 • amersfoort
 • Amersfoort
 • basisonderwijs
 • basisscholen
 • besturen
 • corona
 • kindcentrum
 • kinderen
 • leerlingen
 • meerkring
 • Meerkring
 • onderwijs
 • open
 • primair
 • primair onderwijs
Toon alle 270 tags
Zoeken:
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media