Nieuws

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Verhoogde energieprijzen drukken op de bekostiging van het onderwijs
16 februari 2022
Hoge energieprijzen, verouderde schoolgebouwen en het inflatiespook: goed onderwijs wordt steeds duurder. Er moet geld bij, anders zal het vroeg of laat ten koste gaan van de onderwijskwaliteit.
Lees meer
Meerkring in de media: Obs De Border over lege klassen en een lege invalpool
26 januari 2022
Strenge quarantaine-regels, besmette docenten, het voortdurende lerarentekort... Schoolleider Erwin Hiddingh (42) van basisschool De Border in Amersfoort heeft op dit moment gemiddeld de helft van de klassen leeg staan. Maandagochtend moest hij ook zijn eigen groep 7 naar huis sturen.
Lees meer
Meerkring in het nieuws: Obs De Border over het nut van bewegen in het onderwijs
22 januari 2022
Obs De Border was op donderdag 20 januari te zien en te horen in het NOS Jeugdjournaal. De leerlingen van de school vertellen hoe vaak zij buiten spelen, welke spelletjes ze doen én hoe ze in beweging blijven terwijl ze naar school gaan.
Lees meer
Meerkringscholen haalden samen €10.406 op voor Serious Request 2021!
20 januari 2022
Van 18 t/m 24 december 2021 organiseerden een aantal Meerkringscholen uiteenlopende acties om geld in te zamelen voor Serious Request 2021.
Lees meer
Fusie stichting Meerkring en stichting De Kosmos per 1 januari 2022
18 januari 2022
Na een zorgvuldig doorlopen proces heeft het college van bestuur van stichting Meerkring en stichting De Kosmos, na ouderraadpleging, instemming van de medezeggenschapsraden en goedkeuring van de raden van toezicht besloten tot de fusie waarna deze op 1 januari 2022 geeffectueerd is.
Lees meer
Leerlingen De Dubbelster en De Achtbaan maken kerststukjes voor ouderen
23 december 2021
Leerlingen van De Dubbelster in de wijk Kattenbroek en De Achtbaan in de wijk Zielhorst hebben zich weer ingezet voor de jaarlijkse kerststukjesactie van Stichting Felini en mooie kerststukjes gemaakt om eenzame ouderen op te vrolijken.
Lees meer
Hoor wie klopt daar kinderen?
02 december 2021
Elk jaar is het weer een feestelijke gebeurtenis voor leerlingen en medewerkers als Sinterklaas weer in het land is. Komt hij langs? Krijgen we wat lekkers? Sinterklaas gaat helemaal mee met de tijd en snapt heel goed dat een fysiek bezoekje aan een ieder niet altijd mogelijk is.
Lees meer
Meerkring in het nieuws over 'klassen in quarantaine en thuisonderwijs'
30 november 2021
Klassen in quarantaine en thuisonderwijs wordt weer voorbereid voor Kindcentrum De Kei. Maar kinderen gaan het liefst naar school. Dat is duidelijk. Maar het is een lastige tijd.
Lees meer
Leerkracht Priscilla Bouwman schrijft kinderboek 'Snorrie en zijn wolkenvriendjes'
25 november 2021
Priscilla Bouwman schreef samen met haar zoon Morris het boek ‘Snorrie en zijn wolkenvriendjes’. Het boek waarmee kinderen leren regie te pakken over hun eigen emoties en gedachten.
Lees meer
Meerkring in het nieuws over 'open ramen en deuren' beleid
22 november 2021
Op 18 november schreef het AD een stuk over het 'open ramen en deuren' beleid op Meerkringscholen obs De Dubbelster en sbo Dr. M. van der Hoeve. "Open ramen en deuren neemt het tempo waarin de oplopende besmettingen plaatsvinden op scholen in de regio niet weg".
Lees meer
Afscheid Petra Hoogerwerf voorzitter raad van toezicht
15 november 2021
Op 11 november nam Meerkring afscheid van Petra Hoogerwerf. Na acht jaar voorzitterschap sloot zij haar zittingsperiode als voorzitter raad van toezicht af met een workshop "Het impactgesprek" die zij samen met Yvonne Hof heeft geleid.
Lees meer
Kindcentrum Vlinderslag & De Kei delen wijsheden over het vormen van een IKC
04 november 2021
In een nieuwe serie 'Job zoekt ze op' gaat Job van Velsen op zoek naar verborgen schatten: IKC’s die wellicht een wiel hebben uitgevonden en dat willen delen. Of die zelf op zoek zijn naar antwoorden en die wellicht via lezers van Zosja krijgen.
Lees meer
De Kosmos voert coronaweekje in
29 september 2021
Montessorischool De Kosmos voert ‘coronaweekje’ in, waarin de leerlingen werken aan werkhouding en hun rol in de groep. Even flink spelling bijspijkeren of extra hard aan het werk met rekenen. En dat is waar de zogeheten wisselweken op Montessorischool De Kosmos in Hoogland voor zijn bedacht.
Lees meer
Petra Hoogerwerf neemt afscheid van Meerkring als voorzitter van de raad van toezicht
27 september 2021
Na twee zittingstermijnen neemt voorzitter van de raad van toezicht, Petra Hoogerwerf, na acht bevlogen jaren afscheid van Stichting Meerkring en Stichting De Kosmos.
Lees meer
Nieuwe website voor Kindcentrum De Kei
20 september 2021
De Kei heeft haar digitale voordeur geopend, oftewel de nieuwe website www.kindcentrumdekei.nl is in de lucht! Zo zijn we nog beter te vinden voor ouders die op zoek zijn naar één plek voor hun kind(eren).
Lees meer
Pagina 3 van 9Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste   
Auteurs:
 • Ronald Frietman
 • Jolanda Dragt
Tags:
 • amersfoort
 • Amersfoort
 • basisonderwijs
 • basisscholen
 • basisschool
 • corona
 • kindcentrum
 • meerkring
 • Meerkring
 • nieuwbouw
 • onderwijs
 • open
 • primair
 • primair onderwijs
Toon alle 340 tags
Zoeken:
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media