Nieuws

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Koning en koningin openen Koningsspelen op Kindcentrum Vlinderslag!
15 april 2021
Op 23 april mogen we de koninklijke familie op ons Kindcentrum Vlinderslag verwelkomen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openen daar de Koningsspelen.
Lees meer
Meerkring in De Telegraaf met gebruik van gratis sneltesten
03 april 2021
In De Telegraaf van zaterdag 3 april vertelt Yvonne Hof (voorzitter college van bestuur) van Meerkring hoe zij gebruik maken van de financiële regeling van VWS om hun medewerkers gratis te laten testen. Binnen 15 minuten is er een uitslag en hiermee wordt onnodige lesuitval voorkomen.
Lees meer
Meerkring biedt gratis sneltesten aan voor haar medewerkers
21 maart 2021
Meerkring maakt sinds deze week gebruik van de financiële regeling van het Ministerie van VWS voor werkgevers om medewerkers, die niet thuis kunnen werken, in aanmerking te laten komen voor een gratis sneltest.
Lees meer
Schoolbesturen werken samen aan vervangende nieuwbouw
15 maart 2021
De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat sommige gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw.

De schoolbesturen in de nieuwbouwwijk Schothorst sloegen de handen ineen.
Lees meer
Basisscholen hebben hun handen vol aan de nieuwe strengere coronamaatregelen
10 maart 2021
Minder corona-uitbraken op scholen: maar bij één positief geteste leerling, zit wel de hele klas weer thuis. Amersfoortse basisscholen hebben hun handen vol aan de nieuwe strengere coronamaatregelen die gelden sinds de leerlingen begin februari weer naar school mogen.
Lees meer
Leerlingen De Wijde Wereld gecoacht door freestyle voetballer Soufiane Touzani
08 maart 2021
Woensdag 3 maart werden de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wijde Wereld in Amersfoort gecoacht door niemand minder dan Soufiane Touzani.
Lees meer
Groep 7 en 8 (regulier onderwijs) na voorjaarsvakantie weer volledig naar school
19 februari 2021
Meerkring besluit dat ook de leerlingen uit groep 7 & 8 volledig naar school gaan na de voorjaarsvakantie. Er is goed zicht op de ondersteuningsbehoefte, er is ervaring opgedaan met cohortering en volledig fysiek onderwijs is het beste voor elk kind.
Lees meer
Meerkring scholen deels gesloten vanwege code rood
15 februari 2021
Het KNMI kondigde voor maandag 15 februari code rood af. Het zou verraderlijk glad kunnen worden. Net als andere scholen worstelden ook de Meerkring scholen met de vraag of ze door de weersomstandigheden open konden of toch niet.
Lees meer
Meerkring scholen weer open na lockdown
08 februari 2021
Iedereen is blij dat er weer fysiek lesgegeven kan worden op basisscholen. Maar de sneeuwval en Corona brengen ook onzekerheid met zich mee. In gesprek met RTV Utrecht vertelt het college van bestuur (Christian van den Brink en Yvonne Hof) hoe hiernaar wordt gekeken.
Lees meer
Amersfoortse besturen en kinderopvang stellen gezondheid medewerkers, kinderen en ouders voorop
04 februari 2021
De Amersfoortse schoolbesturen en kinderopvang organisaties zijn enthousiast dat de basisscholen voor de (jongere) kinderen weer open kunnen. Tegelijkertijd hechten zij eraan dat de heropening, mede gezien de toename van de Britse virusvariant, veilig, verantwoord en uitvoerbaar gebeurt.
Lees meer
Meerkring in de media over openen scholen
03 februari 2021
Sinds de aankondiging van de opengaande scholen op 31 januari zijn de gevoelens als Amersfoorts schoolbestuur dubbel. Blij dat scholen weer opengaan en kinderen elkaar weer kunnen ontmoeten en tegelijk de vraag hoe dit veilig georganiseerd kan worden.
Lees meer
Samenwerking in de wijk nu extra waardevol tijdens lockdown
19 januari 2021
De samenwerking tussen scholen en wijkpartners in de wijk Soesterkwartier krijgen de kinderen op de scholen waardevolle en afwisselende lessen aangeboden.
Lees meer
Amersfoortse schoolbesturen willen opheffing lockdown
08 januari 2021
Amersfoortse schoolbesturen pleiten ervoor de lockdown voor de basisschoolgroepen 1 tot en met 4 zo snel mogelijk op te heffen als de gezondheidssituatie dit toelaat. De lockdown is beschadigend voor de breinontwikkeling van jonge kinderen.
Lees meer
Alle scholen dicht in de lockdown
15 december 2020
Op maandag 14 december 2020 heeft de overheid besloten om alle scholen in Nederland te sluiten ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Dat betekent dat alle Meerkringscholen van woensdag 16 dec t/m in ieder geval 17 jan 2020 hun deuren sluiten en overgaan op afstandsonderwijs.
Lees meer
Wat een bevlogenheid: Maak kennis met Claudia
29 oktober 2020
Meerkring werkt aan 3 belangrijke pijlers, namelijk Wereldwijsheid, Eigen-wijsheid en Bevlogenheid. Regelmatig ontmoeten we collega's met een enorme bevlogenheid en een bijzonder verhaal. Lees mee en ontmoet Claudia Timmer!
Lees meer
Pagina 5 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  Volgende   Laatste   
Auteurs:
 • Ronald Frietman
 • Jolanda Dragt
Tags:
 • amersfoort
 • Amersfoort
 • basisonderwijs
 • basisscholen
 • basisschool
 • corona
 • kindcentrum
 • meerkring
 • Meerkring
 • nieuwbouw
 • onderwijs
 • open
 • primair
 • primair onderwijs
Toon alle 340 tags
Zoeken:
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media