Hoe kies ik een school?

U zoekt een school voor uw kind? Wij begrijpen dat u zo'n belangrijke keuze weloverwogen wilt maken. Wij helpen u graag een stapje verder.

Alle mogelijke Meerkringscholen voor uw kind staan op deze website op een rijtje. U vindt hier de belangrijkste gegevens per school, inclusief links naar de websites van de scholen zelf voor verdiepende informatie.

Verder kunt u lezen wat de basisvisie en kernwaarden zijn van alle Meerkringscholen en hoe de organisatie achter de scholen is opgebouwd.

Open Dagen

Maar hoe werken al die mooie woorden door in de dagelijkse schoolpraktijk? Hoe krijgen 'ontwikkelen - ontmoeten - ontplooien' vorm? Kom zelf de sfeer proeven op de scholen om uw mening te vormen. Al onze Meerkringscholen houden regelmatig open dagen voor belangstellende ouders. Informeer gerust bij de scholen die u aanspreken naar de mogelijkheden daarvoor.

Daarnaast organiseren alle reguliere basisscholen in Amersfoort ieder jaar een gezamenlijke open ochtend. Alle basisscholen zijn dan zonder afspraak toegankelijk om de directie en leerkrachten te spreken, de school te bekijken en lessen bij te wonen. De eerstvolgende gezamenlijke open ochtend is op vrijdag 9 maart 2018.


Scholen op de Kaart

En kent u al de website Scholen op de Kaart? Op deze vergelijkingssite van de PO-Raad vindt u informatie over alle scholen in Nederland, en onafhankelijke en daardoor vergelijkbare kengetallen per school inclusief een uitleg wat die cijfers inhouden. We raden u echt aan om deze site te bezoeken en scholen 'naast elkaar te leggen' voordat u uw schoolkeuze definitief maakt.
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl