Hoe kies ik een school?

U zoekt een school voor uw kind? Wij begrijpen dat u zo'n belangrijke keuze weloverwogen wilt maken. Wij helpen u graag een stapje verder. Alle mogelijke Meerkringscholen voor uw kind staan op deze pagina op een rijtje. U vindt hier de belangrijkste gegevens per school, inclusief links naar de websites van de scholen zelf voor verdiepende informatie.

Verder kunt u lezen wat de basisvisie en kernwaarden zijn van alle Meerkringscholen en hoe de organisatie achter de scholen is opgebouwd.

Open Dagen

Maar hoe werken al die mooie woorden door in de dagelijkse schoolpraktijk? Hoe krijgen 'ontwikkelen - ontmoeten - ontplooien' vorm? Kom zelf de sfeer proeven op de scholen om uw mening te vormen. Al onze Meerkringscholen houden regelmatig open dagen voor belangstellende ouders. Informeer gerust bij de scholen die u aanspreken naar de mogelijkheden daarvoor.Daarnaast organiseren alle reguliere basisscholen in Amersfoort ieder jaar in maart een gezamenlijke open ochtend. Alle basisscholen zijn dan zonder afspraak toegankelijk om de directie en leerkrachten te spreken, de school te bekijken en lessen bij te wonen. De eerstvolgende gezamenlijke open ochtend is 8 maart 2024. De exacte invulling en tijdsloten kunnen per school verschillen. Houdt hiervoor de website van de betreffende scholen in de gaten.

Scholen op de Kaart

Op de scholen vergelijkingssite van de PO-Raad 'Scholen op de Kaart'  vindt u informatie over alle scholen in Nederland, en onafhankelijke en daardoor vergelijkbare kengetallen per school inclusief een uitleg wat die cijfers inhouden. We raden u aan om deze site te bezoeken en scholen 'naast elkaar te leggen' voordat u uw schoolkeuze definitief maakt.

 

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media