Directeur: Catherine van Dord
Wijk: Vathorst
Schooltype: Covey
Adres: Oceaan 4, 3825 WC Amersfoort
Telefoon: (033) 494 88 40
BSO op school: Ja
Adjunct directeur: Natasja van Gool en Wendy van der Meer

obs Atlantis

Atlantis, leer ontdekken, biedt een uitdagende leeromgeving. Daarmee stimuleert de school elk kind zich te ontplooien. Kinderen ontwikkelen zich allemaal anders, hebben verschillende talenten en leerstijlen. Door het aanbieden van een breed lesaanbod en diverse werkvormen zet de school haar beste beentje voor om aan te sluiten bij deze verschillen. Leer ontdekken!

Onze 7 gewoonten

Vanuit de 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap van Stephen Covey werken wij aan balans tussen hoofd-hart-handen en ‘zijn’. Het programma ‘The Leader in Me’ is hiervoor het uitgangspunt. Elk schooljaar organiseert de school drie leiderschapsweken, waarin de 7 gewoonten centraal staan in alle groepen, tijdens de reguliere lessen en bij het werken aan een thema. In april 2016 heeft Atlantis als eerste school in Europa het predicaat Lighthouseschool verworven. Een internationale delegatie heeft de school bezocht en op 144 indicatoren gescoord. Met de certificering heeft de school een hoog niveau bereikt van het toepassen van de 7 gewoonten binnen het onderwijs. Atlantis gebruikt de 7 gewoonten om leerlingen goed voor te bereiden op de uitdagingen binnen de huidige, complexe maatschappij.

De 7 gewoonten zijn:

  1. Wees proactief
  2. Begin met het einddoel voor ogen
  3. Belangrijke zaken eerst
  4. Denk win-win
  5. Eerst begrijpen en dan begrepen worden
  6. Creeër synergie
  7. Houd de zaag scherp

Het gebouw

De school is opgericht in 2007 en ontleent haar naam aan het eilandenrijk Atlantis. De Atlantische oceaan dankt haar naam aan dit eilandenrijk. Het mysterie rondom Atlantis prikkelt de fantasie van kinderen. Vele wetenschappers hebben jarenlang onderzoek gedaan naar het bestaan van Atlantis. In ons schoolconcept spelen onderzoekende activiteiten en onderzoekend leren een belangrijke rol. Vanuit deze achtergrond past de naam Atlantis goed bij ons onderwijs.

Naast het concept speelt ook de omgeving van onze school een rol bij deze naamgeving. Atlantis is gehuisvest in een brede school, gelegen in en aan het water en een park van deelgebied de Bron in de wijk Vathorst. De dolfijn in ons logo vertolkt de verbinding tussen de leerlingen en de naam Atlantis. Kinderen houden van dolfijnen, het zijn vriendelijke en intelligente dieren. Zij duiken in het diepe en onderzoeken hun omgeving. Vandaar dat wij graag alle kinderen in Vathorst uitnodigen voor een: “duik in de toekomst” op onze openbare basisschool Atlantis aan Oceaan 4.

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn