Obs Atlantis

Dé gecertificeerde 'Lighthouseschool' in Vathorst

(Van links naar rechts)
Directeur: Catherine van Dord
Adjunct directeur:  Kaisa Eskelinen . 
Wijk: Vathorst
Schooltype: Covey en brede school
BSO op school: Ja
Adres: Oceaan 4, 3825 WC Amersfoort
T. (033) 494 88 40
E. info.atlantis@meerkring.nl
W. obsatlantis.nl


De school

Op Atlantis streven we naar de beleving van kleinschaligheid door verbinding en een open, welkome cultuur. Hier leren we kinderen respect te hebben voor ieders leef- en zienswijze. Daarbij besteden we aandacht alle verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen. Al die verschillen dragen bij aan de algemene ontwikkeling van het kind én onszelf. Wij leren samen! Hier werken we aan een balans tussen het hoofd-hart-handen en “zijn”. In de kleuterbouw werken we met thema’s en krijgen onze leerlingen in elke groep Engels. Elk jaar organiseren we een leiderschapsweek en twee Big Rock challenges. Hierin werken we aan onze kernwaarden: plezier, professionaliteit, vertrouwen en ontwikkeling die passen bij de ‘7 gewoontes van persoonlijk leiderschap van Stephen Covey’. Hiermee heeft Atlantis als eerste school in Europa ‘Lighthouseschool’ certificering verworven. Dit is het bewijs dat de school een hoog niveau bereikt van het toepassen van de 7 gewoonten van Covey.

Ons onderwijs in 5 pijlers

  1. The Leader in Me. Hiermee bereiden we de kinderen voor op de uitdagingen binnen de huidige en complexe maatschappij.
  2. Coöperatief leren. Hiermee leren kinderen zelfstandig werken mét anderen waarbij er aandacht s voor elkaars verschillen.
  3. Engels in elke groep. Een belangrijke vaardigheid voor het vervolgonderwijs en deelname in de maatschappij.
  4. Thematisch onderwijs bij de kleuters. Door te leren middels wisselende thema’s sluiten we aan bij de beleving van het jonge kind.
  5. Afstemming en handelingsgericht werken bij Passend Onderwijs. Door jaarlijks de ontwikkeling van de kinderen in kaart te brengen zorgen we voor een goede afstemming op de leerbehoefte van ieder kind.

Meer informatie en contact

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan vrijblijvend langs en bezoek onze school aan het waterrijke park. Kom sfeer proeven in de school en neem een duik in de toekomst van uw kind! Voor vragen of meer informatie gaat u naar de website of vult u het contactformulier in, zodat we contact met u kunnen opnemen.

 

Bezoek onze website


Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media