ojs De Bieshaar

Directeur: Martijn van Kuik
Wijk: Hoogland
Schooltype: Jenaplan
Adres: Kraailandhof 3, 3828 JN Hoogland
Telefoon: (033) 480 14 14
E-mailadres: info.bieshaar@meerkring.nl
BSO op school: Ja, Ska Kinderopvang
Website: www.bieshaarschool.nl

De Bieshaar stimuleert samen ondernemen. Sinds 2002 zit de school in een nieuw gebouw, maar De Bieshaar is al ruim dertig jaar een begrip in Hoogland.

Jenaplan

De Bieshaar wil de kinderen optimaal in hun ontwikkeling stimuleren door een krachtige, solide werkomgeving te creëren. Dit doet de school aan de hand van het Jenaplanconcept. De zorg voor een veilig leef- en werkklimaat staat bij ons centraal zodat de kinderen zich veilig en geborgen kunnen voelen op school. Dat is het uitgangspunt van Jenaplan. Ook ouders moeten zich op De Bieshaar thuis voelen, door mee te praten, mee te denken, en mee te helpen. Dat is samen ondernemen.

In het Jenaplanonderwijs wordt gewerkt met een ritmisch weekplan. Dat weekplan bevat onder andere de vier basisactiviteiten: kringgesprek, werk, spel en viering. Door een bewuste indeling van de tijd ontstaat er een herkenbare regelmaat en structuur met een evenwichtige verdeling van inspannende en ontspannende activiteiten. Zo ontstaat er een herkenbare regelmaat en structuur waarin de kinderen zich thuis kunnen voelen.

Het gebouw

De Bieshaar is de groenste school van Amersfoort en draagt het certificaat Milieu en Natuur. Het certificaat is onderdeel van het vignet Gezonde School. Op groene schoolplein mét moestuin hebben de kinderen een plek om te spelen, maar ook om te leren. De moestuin wordt zelfs gebruikt als buitenlokaal. In het schoolgebouw bevindt zich ook het kinderdagverblijf  van Ska Kinderopvang.
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media