Schoolbesturen Vosheuvelscholen ondertekenen intentieovereenkomst

De drie schoolbesturen van de Vosheuvelscholen in Amersfoort hebben een intentieovereenkomst ondertekend over samenvoeging van de drie V/SO-scholen. “Gezien onze gemeenschappelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid, zijn we zeer verheugd dat we onze intentie om de krachten te bundelen nu formeel hebben bekrachtigd”, aldus de drie bestuurders Marc Mittelmeijer (PCOU Willibrord), Willem Kuijpers (Meerkring) en Gerard van Egmond (’s Heeren Loo).



De overeenkomst gaat over de intentie om de SO- en VSO-scholen samen te voegen zodat er één SO-school en één VSO-school ontstaat. Het gaat daarbij om de SO-afdelingen van de Koningin Emmaschool (onderdeel van PCOU Willibrord) en de Dr. A. van Voorthuijsenschool (onderdeel van Meerkring), en de VSO-afdelingen van de scholen, die nu nog onderdeel zijn van 's Heeren Loo onderwijs en eveneens van PCOU Willibrord. PCOU Willibrord is dus voornemens om de Koningin Emmaschool voor SO en VSO over te dragen aan Meerkring en ’s Heeren Loo.
Om elkaar te blijven ontmoeten en te verbinden zal er een gezamenlijk kennis- en innovatiecentrum opgericht worden.

Medewerkers, en ook leerlingen en ouders zijn de afgelopen periode intensief betrokken bij de totstandkoming van de samenvoeging van de scholen, o.m. tijdens de conferentie Vosheuvel200. Met de ondertekening van een intentieverklaring door de drie besturen is een volgende belangrijke stap gezet. Tot 1 januari ’19 blijven de scholen onder verantwoordelijkheid van de huidige besturen vallen.

Voor vragen of meer informatie:
Communicatie PCOU Willibrord
Monique Somers, m.somers@pcouwillibrord.nl, 06 – 106 07 911

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media