De Vlindervallei is 'Gezonde School'

Na een jaar hard werken heeft onze kleurrijke buurtschool de Vlindervallei afgelopen week tijdens een feestelijke ochtend het vignet ‘Gezonde school’ mogen onthullen. Hiermee laat de Vlindervallei zien dat zij structureel en effectief tijd en aandacht besteedt aan de gezondheid van de leerlingen.


Directeur Onno Hoekstra (rechts) en vakleerkracht gymnastiek Damion Dekkers nemen het vignet in ontvangst. Links: gastheer Jeroen Stomphorst

De Vlindervallei heeft zich vooralsnog gericht op het thema ‘Bewegen en Sport’. De school stimuleert een actieve leefstijl bij kinderen door o.a. het aanbieden van kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs door een vakleerkracht en door extra aandacht voor inactieve leerlingen. Ook is er een breed en gevarieerd aanbod van voor-, tussen- en naschoolse sport- en bewegingsactiviteiten, waardoor kinderen zelf kunnen ontdekken waar hun interesse ligt.

Voor de feestelijke onthulling werd flink uitgepakt: Jeroen Stomphorst, presentator van Studio Sport, was gastheer. Jesse Marlet, Nederlands kampioen freestylevoetbal, gaf een demonstratie en clinics. 

De Vlindervallei gaat zich nu richten op het thema ‘Gezond eten en drinken’. In de loop van het schooljaar komt hier meer aandacht voor.

Kijk voor meer informatie op www.devlindervallei.nl

Media
  • vlinder 24-1
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn