Opening Kind Centrum Het Scala en Vreedzame Buurtspeelplaats zorgen voor verbinding

Op 16 september om 8:45 uur vindt de officiële opening plaats van ‘Kind Centrum Het Scala’ en de ‘Vreedzame pleinraad’ in de Amersfoortse wijk Schuilenburg. Het Kind Centrum is een samenwerking tussen stichting Meerkring en Partou kinderopvang. De ‘Vreedzame Buurtspeelplein’ die hieraan is verbonden, is een initiatief van de leerlingenraad van OBS t Spectrum en Gemeente Amersfoort. Fatma Koser Kaya zal het Kind Centrum en de Buurtspeelplein officieel openen, waarbij locatie directeur van OBS t Spectrum de ontvangst en toespraak zal verzorgen.

Op 19 september om 15 uur  is iedereen van harte welkom voor een feestelijk inluiding door niemand minder dan Soufiane Touzani* (pionier freestyle voetbal). Aansluitend kunnen de bewoners en wijkpartners elkaar, onder het genot van een hapje en drankje, ontmoeten tijden de ‘Vreedzame wijkavond’ vanaf 19:00 uur.  De dag wordt om 20.30 uur met een ludieke actie afgesloten. 

Een leerzame ervaring voor de leerlingen

De samenwerking tussen de leerlingenraad van OBS t Spectrum en Gemeente Amersfoort is een goede leerschool geweest waarin de kinderen hebben leren vergaderen, notuleren, mailen met de gemeente en besluiten nemen. Belangrijke vaardigheden die ze weer mooi mee kunnen nemen in hun rugzak. Gemeente Amersfoort nam ze hierin uiterst serieus, waarbij ze veel oog voor de jongste leerlingen hadden. Na de opening wordt er een nieuwe raad gekozen.

“Dit is een fantastisch voorbeeld van democratisch burgerschap in de dop”, aldus meerscholen directeur OBS t Spectrum Ad Goenee.

Het Kind Centrum

Met de opening van het Kind Centrum ontstaat er een compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 13 jaar onder één dak waar onderwijs, voorschoolse en naschoolse opvang en een activiteitenprogramma (met kunst, cultuur en sport) samenkomt. Voor de jongste kinderen betekent dat een doorgaande lijn van peuterschool naar de basisschool, dezelfde werkwijzen, aansluitende doelen en regels en afspraken. Meer informatie over het Kind Centrum, vind je op www.kindcentrumscala.nl.

*Soufiane, is bekend van zijn Tv programma ‘Tiki Taka Touzani’ en zijn samenwerkingen met voetballegendes Ronaldinho, Cruijff, van Persi, Robben en Ronaldo. 

Media
  • Logo Scala
  • Pleinfoto
  • pleinfoto 2
  • pleinfoto 3
  • pleinfoto 4
  • pleinfoto 5
  • pleinfoto 6
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn