Opening Kind Centrum Het Scala en Vreedzame Buurtspeelplaats zorgen voor verbinding

Op 16 september om 8:45 uur vond de officiële opening plaats van ‘Kind Centrum Het Scala’ en het ‘Vreedzame plein’ in de Amersfoortse wijk Schuilenburg. Het Kind Centrum is een samenwerking tussen stichting Meerkring en Partou kinderopvang. Het ‘Vreedzame Buurtspeelplein’ wat hieraan is verbonden, is een initiatief van de leerlingenraad van OBS t Spectrum en Gemeente Amersfoort.  Wethouder Fatma Koser Kaya heeft het Kind Centrum en het Buurtspeelplein officieel geopend, waarbij locatie directeur van OBS t Spectrum, Elisabeth Rosema de ontvangst en toespraak heeft verzorgd.

Op 19 september om 15 uur  was iedereen van harte welkom voor een feestelijke inluiding door niemand minder dan Soufiane Touzani* (pionier freestyle voetbal). Aansluitend hebben de bewoners en wijkpartners elkaar ontmoet, onder het genot van een hapje en drankje tijden de ‘Vreedzame wijkavond’ 

Een leerzame ervaring voor de leerlingen

De samenwerking tussen de leerlingenraad van OBS t Spectrum en de Gemeente Amersfoort is een goede leerschool geweest waarin de kinderen hebben leren vergaderen, notuleren, mailen met de gemeente en besluiten nemen. Belangrijke vaardigheden die ze weer mooi mee kunnen nemen in hun rugzak. De Gemeente Amersfoort nam ze hierin uiterst serieus, waarbij ze veel oog voor de jongste leerlingen hadden. Na de opening is er een nieuwe raad gekozen.

“Dit is een fantastisch voorbeeld van democratisch burgerschap in de dop”, aldus meerscholen directeur OBS t Spectrum Ad Goenee.

Het Kind Centrum

Met de opening van het Kind Centrum ontstaat er een compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 13 jaar onder één dak waar onderwijs, voorschoolse en naschoolse opvang en een activiteitenprogramma (met kunst, cultuur en sport) samenkomt. Voor de jongste kinderen betekent dat een doorgaande lijn van peuterschool naar de basisschool, dezelfde werkwijzen, aansluitende doelen en regels en afspraken. Meer informatie over het Kind Centrum, vind je op www.kindcentrumscala.nl.

*Soufiane, is bekend van zijn Tv programma ‘Tiki Taka Touzani’ en zijn samenwerkingen met voetballegendes Ronaldinho, Cruijff, van Persi, Robben en Ronaldo. 

Media
  • Logo Scala
  • Pleinfoto
  • pleinfoto 2
  • pleinfoto 3
  • pleinfoto 4
  • pleinfoto 5
  • pleinfoto 6
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media