Amersfoort uitgeroepen tot Nationale Onderwijsstad van 2020 - 2021!

Samen met Gemeente Amersfoort en andere partijen uit het onderwijsveld, stelde Meerkring zich  kandidaat voor deze prestigieuze titel. Stichting Nationale Onderwijsweek heeft Amersfoort nu bekroond met de titel. De stichting heeft gezien dat de samenwer​king tussen alle partijen in Amersfoort veel kansen biedt en dat er een mooie basis ligt om nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Een bekroning op ons werk, maar zeker ook op het werk van alle medewerkers die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, waar Meerkring heel trots op is.

Meerkring werkt graag samen met partijen uit het onderwijsveld om de onderwijskwaliteit voor kinderen in Amersfoort te verbeteren. Hiermee zetten we het onderwijs in Amersfoort op de kaart en biedt het de mogelijkheid om zowel lokaal als landelijk ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Door dit soort samenwerkingen geven we handen en voeten aan onze drijfveren: “Ontwikkelen – Ontmoeten – Ontplooien”. Deze prijs staat daarom symbool voor de bestaande samenwerking, maar vooral om samen de toekomst van het onderwijs verder uit te bouwen.

Een van de initiatieven waaraan bijvoorbeeld wordt gewerkt is de ontwikkeling van integrale kindcentra waarbij er onder één dak onderwijs en kinderopvang samen één werkwijze, eenduidige doelen, regels en afspraken nastreven voor kinderen van 2 tot 13 jaar. En dat voelt voor zowel kinderen als ouders als een rustige thuisbasis. Binnen Meerkring kennen we ondertussen 6 van deze IKC’s in verschillende fases van ontwikkeling.

 “Energie en betrokkenheid stralen de partijen uit die zich in Amersfoort bezighouden met ontwikkeling van de jeugd”, aldus Stichting Nationale Onderwijsweek.

De Nationale Onderwijsweek
In aanloop naar de Nationale Onderwijsweek 2020 worden er door heel Amersfoort activiteiten georganiseerd over hoe Amersfoort bouwt aan het onderwijs van de toekomst. 

Media
  • Header Amersfoort Nationale Onderwijsstad 2020-2021
  • Header 2 Amersfoort Nationale Onderwijsstad 2020-2021
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn