Willem Kuijpers neemt afscheid van Meerkring

Willem Kuijpers, voorzitter College van Bestuur, legt per 15 november a.s. zijn verantwoordelijkheden als bestuurder neer. Wel blijft hij nog aan, in ieder geval tot einde dit jaar, om de bestuurlijke continuïteit afdoende te waarborgen. Na 13 jaar leiding te hebben gegeven aan Meerkring, eerst als algemeen directeur en later als voorzitter van het CvB, gaat hij een nieuw pad bewandelen.

‘Meer dan tien jaar heb ik met veel plezier voor Meerkring gewerkt’, aldus Willem. ‘In deze jaren heb ik met veel inspiratie samengewerkt met directeuren en medewerkers, collega-bestuurders en externe relaties, zowel uit de regio als op landelijk niveau. Met een heel goed gevoel kijk ik daar op terug. En nu is het voor mij tijd geworden om me op andere zaken te gaan richten.’

Willem Kuijpers heeft onder zijn leiding Meerkring weten te transformeren van een startende organisatie binnen Amersfoort naar een krachtig opererende en betrouwbare partner in de regio. Ook heeft hij een belangrijke rol gehad in het succes van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs, de doordecentralisatie van de onderwijshuisvesting en het behalen van Amersfoort Onderwijsstad 2020.

De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Willem. De Raad is zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Meerkring heeft betekend. RvT-voorzitter Petra Hoogerwerf: ‘Dankzij de enorme inzet, creativiteit en leiderschap van Willem is Meerkring een stabiele en toonaangevende onderwijsorganisatie geworden die samenwerking hoog in het vaandel heeft staan. Zijn focus was daarbij goed onderwijs voor alle leerlingen. Willem kan in onze ogen dan ook met trots op zijn periode bij Meerkring terugkijken.’

De komende periode zal de Raad van Toezicht zich buigen over de opvolging van Willem Kuijpers en een passend en welverdiend afscheid voor hem organiseren.
Per 15 november a.s. is Christian van den Brink, nu lid College van Bestuur, aangesteld als waarnemend voorzitter van het CvB.

Media
  • Willem Kuijpers
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn