We mogen weer naar school!

Deze week staat in het teken van het opstarten van het fysieke onderwijs. De leerlingen gaan deels en in sommige gevallen weer volledig naar school. Dat heeft de nodige inspanning gevraagd qua voorbereidingen, maar we zijn er weer klaar voor. Nog 10 weken school tot het zomervakantie is. En tot die tijd geven we onderwijs op anderhalve meter afstand en zijn we blij weer te mogen beginnen.

Onderwijs op 1,5 meter afstand

Alle Meerkringscholen zijn deze week weer deels en in sommige gevallen weer volledig open. Daarbij verzorgen we hele dagen onderwijs, zodat de kinderopvangorganisatie hier goed op aan kan sluiten en overbodige (verkeers)drukte tijdens de spits wordt vermeden. 
Zo hebben alle Meerkringscholen aanpassingen gedaan en voorzorgsmaatregelen getroffen op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid en hygiëne, looproutes, indelingen van klaslokalen en andere ruimtes, aparte ingangen en afspraken over het ‘breng en haal’ beleid. Zo heeft de Joost van den Vondel in het Bergkwartier een zogeheten ‘Zoen & Zoef-plek’ ingericht.
Door medewerkers anders in te zetten lukt het om anderhalve meter onderwijs te geven. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van onderwijsassistenten en gymleerkrachten. Ook helpt een continurooster in deze nieuwe fase. 
“Voorop staat dat we dolblij zijn de kinderen weer te kunnen zien, we hebben er veel zin in”, aldus Joop Stas (directeur) van basisschool De Meander in Kattenbroek.

Meerkringscholen in het nieuws


Media
  • Meisje kijkt in verte
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media