Groen licht voor ontwikkeling nieuwbouw Schothorst

Op vrijdag 10 juli is de formele en feestelijke start van het nieuwbouwproject Scholen in Schothorst, waarbij de contracten met de aannemer en architect worden ondertekend. In de komende periode werken zij namens vier Amersfoortse schoolbesturen, Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder) KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd), aan de ontwikkeling van vervangende nieuwbouw voor zeven basisscholen in de wijk Schothorst. Door de unieke samenwerking tussen de schoolbesturen kan er gebruik gemaakt worden van elkaars leegstaande gebouwen als tijdelijke huisvesting. In de nieuwe situatie krijgen de scholen vanuit een uniform basisgebouw hun eigen uitstraling.

In Schothorst staan zeven basisscholen van vier verschillende schoolbesturen. Bij de vervangende nieuwbouw van de scholen worden diverse locaties samengevoegd en worden er 4 nieuwe scholen gebouwd. De bestaande scholen worden gesloopt en er komt een nieuwe school voor in de plaats. Dit zijn de Zevensprong/Weesboom, Talentum, Parkschool/KWS en Regenboog. De verwachting is dat eind 2023 de vier scholen vervangen zijn. In de komende periode wordt het communicatietraject met alle betrokkenen opgepakt.

Integraal huisvestingsplan (IHP)

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat de gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. Hiervoor heeft de gemeenteraad van Amersfoort ingestemd met het Integraal Huisvestingsplan (IHP). De wijk Schothorst is als eerste voor vervangende nieuwbouw aan de beurt. In het IHP is onder andere vastgesteld in welke volgorde de scholen worden vervangen. Het IHP wordt uitgevoerd door Samenfoort PO, een coöperatie van de gezamenlijke schoolbesturen primair onderwijs in Amersfoort. De schoolbesturen zijn bouwheer en zijn verantwoordelijk voor de vervanging van de schoolgebouwen. De ontwikkeling van het Uniform Basis Gebouw (UBG) wordt uitgevoerd samen met 19 het atelier architecten uit Zwolle en bouwbedrijf A. Huurdeman BV uit Amersfoort.


Media
  • Ondertekening ovk Schothorst 10072020
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media