Yvonne Hof nieuwe voorzitter van college van bestuur Meerkring

De raad van toezicht van stichting Meerkring heeft met volle overtuiging Yvonne Hof per 1 oktober 2020 benoemd als voorzitter van college van bestuur van Meerkring. Zij vormt vanaf die datum samen met Christian van den Brink het college van bestuur.

Motivatie en drijfveer

Yvonne is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan voor het primair onderwijs van Amersfoort. Naast haar bedrijfskundige achtergrond, heeft ze de afgelopen jaren ervaring opgedaan in diverse organisaties waaronder bij zorgorganisatie De Opbouw en het Trimbos-instituut. Haar belangrijkste drijfveer voor het primair onderwijs is het bevorderen van veerkracht bij kinderen zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Basisscholen leggen een essentiële basis voor ieder mens om zich optimaal te ontwikkelen tot veerkrachtige volwassenen. Met veel waardering zie ik al jaren de enorme inzet van leerkrachten om leerlingen te begeleiden in deze cruciale levensfase. In de coronaperiode werd dit nogmaals bevestigd en werd duidelijk hoeveel impact leerkrachten hebben op het leven van ieder kind. Voor mij was de kennismaking met Meerkring alsof alles bij elkaar kwam: mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen en volwassenen, de mogelijkheden om veerkracht te versterken, het optimaal ondersteunen van een maatschappelijke organisatie om tot ontwikkeling en bloei te komen en de bestuurlijke ervaring die ik de afgelopen jaren heb mogen opdoen. Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om binnenkort met Christian van den Brink het college van bestuur te vormen.”

Achtergrond

Yvonne Hof is afkomstig van zorgorganisatie De Opbouw waar zij samen met twee bestuurders het veranderteam vormde. Daarvoor heeft ze bij het Trimbos-instituut gewerkt als bestuurssecretaris/MT lid van de raad van bestuur/raad van toezicht. Yvonne heeft duidelijk affiniteit met het basisonderwijs. Bij De Opbouw en het Trimbos-instituut heeft ze zich bezig gehouden met programma’s voor jeugd, zoals het tijdelijk leiden van het programma Opvoeding & Educatie (met De Gezonde School). Verder heeft ze zich bij De Opbouw ingezet voor een goede overdracht van jeugdzorgorganisatie Lijn5.

Kennismaken

Wij kijken met vertrouwen de toekomst tegemoet in deze nieuwe samenstelling van het college van bestuur en hopen u binnenkort, digitaal of in levende lijve, nader kennis te laten maken met Yvonne. Mocht u vragen hebben of een welkomstbericht willen sturen? Deze ontvangen wij graag op info@meerkring.nl.
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media