Leerlingen De Wijde Wereld gecoacht door freestyle voetballer Soufiane Touzani

Woensdag 3 maart werden de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wijde Wereld in Amersfoort gecoacht door niemand minder dan Soufiane Touzani. Touzani, pionier van het freestyle voetbal, oprichter van FC Straat en bekend van zijn Youtubekanaal ‘Touzani TV’, is een rolmodel voor veel kinderen. Doel van de coaching masterclass was de leerlingen vertrouwen te geven om de overstap naar de middelbare school te maken. De masterclass van Touzani werd gegeven in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie (GKA), een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Tijdens de masterclass deelde Touzani waardevolle levenslessen met de leerlingen. Een daarvan was “Alles kan je afgenomen worden, maar alles wat je leert is van jou. Dat neemt niemand je meer af”. “Doelen stellen, geloven in jezelf en nooit opgeven” was een andere belangrijke boodschap van Touzani. Na afloop van de masterclass duelleerden enkele goede voetballers uit de klas met Touzani en mochten de leerlingen met hun grote voorbeeld op de foto. 

Basisschool De Wijde Wereld doet al jaren mee aan het programma IMC Basis, een van de programma’s van stichting IMC Weekendschool, waarvan het doel is de horizon te verbreden van leerlingen van groep 7 en 8. Wekelijks krijgen de leerlingen les van bevlogen gastdocenten die vol passie vertellen over hun vak. Zodra het weer mogelijk is gaan de leerlingen ook op bezoek bij bedrijven en instellingen. Irma Wijdeven, directeur van De Wijde Wereld geeft het belang aan van dit programma. “We willen de leerlingen kennis laten maken met verschillende beroepen en vakgebieden. We willen ze laten zien dat als je dromen hebt en er hard voor werkt, je je doelen kunt bereiken. Zo bieden we leerlingen toekomstperspectief en motiveren en stimuleren we ze om hun talent te ontdekken en hun best te doen op school”. 

De masterclass van Touzani was een groot succes. Touzani liet een gesigneerde bal achter, die een ereplaats kreeg in groep 8. 

Media
  • AnGKA_Touzani_Amersfoort_copyrightArnoStevens_HR-4
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media