Meerkring in De Telegraaf met gebruik van gratis sneltesten

In De Telegraaf van zaterdag 3 april vertelt Yvonne Hof (voorzitter college van bestuur) van Meerkring hoe zij gebruik maken van de financiële regeling van het ministerie van VWS om hun medewerkers met klachten of die aangewezen zijn als contact gratis te laten testen middels een sneltest. Binnen 15 minuten is er een uitslag en hiermee wordt onnodige lesuitval voorkomen.

Trots zijn wij dat onze ontdekking nu breed gedeeld wordt met alle scholen in Nederland. De zelftesten die vanaf half april beschikbaar worden gesteld door het ministerie van OCW zijn alleen bruikbaar wanneer medewerkers geen klachten hebben. Dit biedt dus nog geen oplossing voor de lesuitval die ontstaat wanneer een medewerker lichte klachten heeft of aangemerkt wordt als contact van een met COVID-19 besmet persoon. Meerkring blijft dan ook gebruik maken van deze mogelijkheid naast de inzet van zelftesten voor preventief en frequent gebruik zonder klachten.

Silva van Houten en Wendy Wassenaar van De Achtbaan deelden hun ervaring met het inzetten van de sneltesten met De Telegraaf en lieten zien hoe dit in zijn werk gaat op de sneltestlocatie van Dutch Biz in Amersfoort. Het inzetten van de sneltesten geeft rust, werkt werkdrukverlagend en biedt leerkrachten en kinderen een veilige omgeving op school. Onnodige lesuitval wordt voorkomen in afwachting van een uitslag wanneer gebruik gemaakt wordt van de reguliere testmogelijkheden. We hopen dat meer scholen in Nederland hiervan gebruik maken. Dit is fijn voor kinderen, leerkrachten én ouders!
Media
  • Bevlogenheid 2
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn