Nieuw buurtspeelplein van Kindcentrum De Magneet zorgt voor verbinding in het Soesterkwartier

Vandaag was de officiële opening van het nieuwe buurtspeelplein van Dalton Kindcentrum De Magneet in het Soesterkwartier. 
De opening van het buurtspeelplein was één groot feest: tijdens de opening vond er een optreden plaats van niemand minder dan Diggy Dex. Daarnaast kwam De Wereldwandelaar langs. 

Het nieuwe buurtspeelplein biedt een scala aan speelmogelijkheden: van waterpomp tot knikkerbaan, van klimroute tot schommelmand. Het voetbalveld is bovendien climate proof* aangelegd. Met dit speelplein is het Soesterkwartier een prachtige ontmoetingsplek voor alle kinderen uit de buurt rijker.  Ad Goenee, meerscholendirecteur bij Stichting Meerkring: “Het Dalton Kindcentrum De Magneet wil vooral dat het plein een ontmoetingsplek wordt voor kinderen uit de buurt. Daarom heeft de Kinderwijkraad, bestaande uit kinderen van de basisscholen De Magneet, De Kosmos, ’t Anker en De Kubus, meegedacht over hoe we fijn met elkaar kunnen spelen op het plein. De Kinderwijkraad heeft vijf speelregels opgesteld waarmee ze langs de deuren zijn gegaan om te vragen of buurtbewoners het eens zijn met de regels. Dat is het geval! De groepen 6 van de scholen in de wijk hebben vervolgens mooie tekeningen bij de regels gemaakt. Het bord met de speelregels van de vier buurtspeelpleinen in het Soesterkwartier werd tijdens de opening op feestelijke wijze onthuld. Zo doen we dat met elkaar in het Soesterkwartier!”

*Climate proof
Onder het voetbalveld op het plein is een groot waterreservoir aangebracht. Met zo’n waterreservoir wordt opwarming van stedelijk gebied tegengegaan en tegelijkertijd het regenwaterbeheer van de stad verbeterd.

Media
  • IMG_4967
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media