Recertificering Obs Atlantis

In september 2016 werd Obs Atlantis de eerste school in Nederland en Europa die voor het werken met The Leader in Me de Lighthouse status kreeg. Als Lighthouse school ben je een voorbeeld voor andere scholen die werken met The Leader in Me. Inmiddels delen zij vol trots mee dat ze opnieuw hun Lighthouse status hebben behaald!

Jessica van Leth, adjunct directeur Obs Atlantis: “iedere school die werkt met The Leader in Me moet voldoen aan een aantal standaarden, de standaarden worden bekeken vanuit diverse paradigma’s. Zo wordt er gekeken naar het leiderschap van de leerkrachten en de leerlingen, het benutten en ontwikkelen van talenten binnen de leiderschapscultuur op school, de kracht van verandering en motivatie in relatie tot de (individuele) leerresultaten van de leerlingen en leerkrachten en naar het onderwijs zelf. Iedere Lighthouse school moet iedere twee jaar door middel van een portfolio laten zien hoe de ontwikkeling is verlopen. Aan de hand van dit portfolio wordt beoordeeld of een school de Lighthouse status mag behouden. In december 2020 werd ons portfolio verstuurd naar Amerika voor een beoordeling, en inmiddels weten we dat wij opnieuw onze Lighthouse status hebben behaald!” 

Op Atlantis is de afgelopen jaren hard gewerkt om ontwikkelingen te borgen en waar nodig verder te gaan met ontwikkeling. Vanuit Amerika hebben ze weer mooie feedback ontvangen om de volgende stap te maken in hun ontwikkeling als Lighthouse school. In de school is het behalen van de recertificering uitgebreid gevierd met de leerlingen en het team door middel van een schoolbrede pub quiz.

Media
  • DSC04236
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media