Symbolische start van een uniek scholenproject

Symbolische start van een uniek scholenproject: Sloop OBS De Zevensprong in Schothorst

Op dinsdag 13 juli 2021 werd er op symbolische wijze gestart met de sloop van OBS De Zevensprong van Stichting Meerkring in de wijk Schothorst, Amersfoort. De officiële sloop gaat deze zomer van start. De sloop van De Zevensprong is het startschot van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) d.m.v. een uniek scholenproject en bestuurlijke samenwerking van scholen in de gemeente Amersfoort.

De basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Amersfoort zijn gemiddeld meer dan 40 jaar oud. Dit betekent dat sommige gebouwen toe zijn aan renovatie of vervangende nieuwbouw. In de nieuwbouwwijk Schothorst zijn er zeven scholen die vervangen moeten worden. Deze zeven scholen vallen onder vier schoolbesturen: Stichting Meerkring (openbaar en algemeen bijzonder), KPOA (katholiek), PCBO Amersfoort (protestants-christelijk) en CorDeo Scholengroep (gereformeerd). De vier schoolbesturen sloegen de handen ineen. Christian van den Brink, lid van bestuur van Stichting Meerkring: “We zijn enorm trots op deze manier van samenwerken met de andere schoolbesturen. Medio 2024 hopen we de ontwikkelingen in Schothorst af te ronden en de wijk een nieuwe impuls te geven met vier mooie, flexibele, functionele en duurzame schoolgebouwen.”

De symbolische start van de sloop

De symbolische start van de sloop van OBS De Zevensprong vond plaats op dinsdag 13 juli 2021 op het schoolplein van De Zevensprong. Wethouder Fatma Koser Kaya verrichtte samen met een aantal kinderen de eerste symbolische handeling van de sloop.

Na de zomer van 2022 opent het hagelnieuwe Kindcentrum De Kei haar deuren. In dit Kindcentrum vestigen zich de gefuseerde scholen De Zevensprong en De Weesboom van Stichting Meerkring tezamen met kinderopvangorganisatie Ska. Tot die tijd worden de lessen gegeven op een doorschuiflocatie aan het Koning Karelpad.

 Meer informatie over het IHP en de samenwerking van de schoolbesturen in Schothorst vindt u hier.

Media
  • WhatsApp Image 2021-07-13 at 16.46.48
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn