Petra Hoogerwerf neemt afscheid van Meerkring als voorzitter van de raad van toezicht

Na twee zittingstermijnen neemt voorzitter van de raad van toezicht, 
Petra Hoogerwerf, na acht bevlogen jaren afscheid van Stichting Meerkring en Stichting De Kosmos.  

Hoogerwerf heeft sinds 2013 met veel plezier en bevlogenheid de rol van voorzitter op haar genomen. Zij heeft in haar beginjaren de overgang van bestuur naar raad van toezicht kundig geleid en de afgelopen jaren de governance goed geborgd in de organisatie. Ze begeleidde vanuit de raad van toezicht het fusieproces met Stichting SO en de beoogde fusie met Stichting de Kosmos, waardoor Meerkring aan álle kinderen van Amersfoort passend onderwijs kan geven. In coronatijd was zij verbonden met het kernteam onder leiding van waarnemend voorzitter Christian van den Brink. Als lid van de remuneratiecommissie begeleidde zij het college van bestuur als werkgever. 

Petra Hoogerwerf is in het dagelijks leven eigenaar van adviesbureau Veleda, ervaren adviseurs voor impact, en co-founder van ‘Sparkle auteurs uitgeverij’ en auteur van het boek ‘Échte winst, ondernemen met impact’ wat op de shortlist kwam van ‘Managementboek van het Jaar’.  

Het college van bestuur (Yvonne Hof en Christian van den Brink) dankt Hoogerwerf voor haar bevlogen inzet voor de organisatie en het Amersfoortse onderwijs. De focus op diversiteit en inclusie die Petra heeft aangebracht, is inmiddels verweven in de organisatie en heeft een stevige basis gevonden in de visie en het beleid van Meerkring. Haar scherpe blik op organisatieontwikkeling, haar zorg over het lerarentekort en haar inbreng op waardengericht leiderschap heeft Meerkring in alle lagen versterkt en verder gebracht. Haar constante aandacht voor de impact van Meerkring op kinderen heeft de strategie verrijkt. Bovenal was Hoogerwerf begaan met het lot van alle kinderen, maar speciaal voor kinderen in achterstandssituaties en kinderen die moesten vluchten uit barre landen.  

Hoogerwerf: “Meerkring is in acht jaar fors gegroeid, zowel in aantal scholen, als in kwaliteit op het gebied van onderwijs. Mijn respect voor alle docenten en mensen die hen ondersteunen, is groot. Een docent kan van grote invloed zijn op het zelfvertrouwen en de dromen van kinderen. Zijn wie je bent en worden wat je wil, is een prachtig motto van Meerkring. Dank voor de samenwerking!” 

Met Petra haar vertrek is Raymond Ophuis benoemd als tijdelijk voorzitter en is de werving van een nieuwe voorzitter gestart.
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media