De Kosmos voert coronaweekje in

Montessorischool De Kosmos voert ‘coronaweekje’ in, waarin de leerlingen werken aan werkhouding en hun rol in de groep. Even flink spelling bijspijkeren of extra hard aan het werk met rekenen, dat is nou net niet waar de zogeheten wisselweken op Montessorischool De Kosmos in Hoogland (bij Amersfoort) voor zijn bedacht. In de halve klassen die twee keer per jaar gedraaid gaan worden, staat juist de persoon van de leerling centraal. Een idee van interim-directeur Ernst Hofstede en zijn team.

Meer aandacht en zicht op welbevinden

De leerkracht niet moeten delen met 30 klasgenootjes, maar met slechts de helft. Veel leerlingen op de basisschool leefden op bij de halve klassen in de eerste weken na de lockdown. Inmiddels zijn de lokalen weer standaard volle bak. Maar niet op de Kosmos in Hoogland. Twee weken per jaar doet de basisschool een ‘coronaweekje.’ Juist met halve klassen kun je daaraan meer aandacht geven". Toen we in coronatijd tijdelijk moesten overgaan op halve klassen, zagen we direct hoe fijn dat was voor zowel onze leerlingen als onze leerkrach­ten’, aldus Ernst.

PO-raad enthousiast

De PO-raad, de landelijke koepel van basisscholen, reageert enthousiast op het wisselweken-plan van De Kosmos. Zover bij de raad bekend is de school de enige in Nederland die terug grijpt naar de halve klassen. ,,Een zeer interessant en creatief idee”, zegt woordvoerder Harm van Gerven. Lees het hele AD artikel>
Media
  • De Kosmos coronaweekje
  • DSC09554
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media