Sbo scholen Kingmaschool en van der Hoeveschool vanaf volgend schooljaar op één locatie

Sbo Kingmaschool en Sbo M. van der Hoeveschool organiseerden op 5 april een informatieavond voor buurtbewoners. Deze avond stond in het teken van informeren en de buurtbetrokkenheid te vergroten. Op deze manier namen we de buurtbewoners mee in de komende verhuisplannen van beide scholen. Het is de bedoeling om beide scholen vanaf schooljaar 2022-2023 op één locatie te huisvesten. Dit betekent dat de leerlingen van Kingmaschool gaan verhuizen naar de locatie van M. van der Hoeveschool, aan de Ringweg-Kruiskamp in Amersfoort.

Voorbereidingen in volle gang

Met een tweetal units wordt op deze locatie extra ruimte gecreëerd om ervoor te zorgen dat zowel onderwijs als ondersteuning vanuit Youké mogelijk blijft. Op het terrein van de M. van der Hoeveschool worden in juli aan de voor- en achterkant tijdelijke units bijgeplaatst.
Op dit moment en de komende periode bereiden beide scholen zich voor op deze verhuizingen. Dat betekent onder andere dat zij ook hun leerlingen en hun ouders helpen voor te bereiden op deze verandering. “Zo’n verhuizing vraagt in de praktijk voor aanpassingen en daar willen wij zorgvuldig mee omgaan”, aldus Pim Spijker (projectleider).
 

Toekomstplannen

In navolging op deze verhuizing wordt er gekeken naar de mogelijkheden om beide scholen te fuseren. We geloven dat we hiermee de krachten kunnen bundelen en een nog beter onderwijsaanbod kunnen bieden op het speciaal basisonderwijs in Amersfoort. De leerlingen zullen dan een beter aanbod en ontwikkelingsperspectief krijgen. 

Media
  • DSC_0025-2
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media