Juf Brigitta gaat na 42,5 jaar in het onderwijs met pensioen

Op woensdag 6 juli neemt Brigitta Smit, leerkracht op ods De Achtbaan afscheid van haar werk als leerkracht. Na 42,5 jaar te hebben gewerkt in het Amersfoortse basisonderwijs legt zij haar werk neer en gaat zij met vervroegd pensioen. Hiermee maakt zij haar 25e schooljaar vol op De Achtbaan. We wensen haar alle goeds voor de toekomst en hopen dat zij zal genieten van haar welverdiende pensioen. En vanzelfsprekend zal ze het werken met de kinderen enorm gaan missen.

Jobhoppen vs honkvast

In een tijd waar de banen voor het oprapen liggen en werknemers sneller jobhoppen omdat zij sneller uitgekeken of verveeld raken, was het ruim veertig jaar geleden ondenkbaar. Destijds was er eerder een overschot aan leerkrachten en was het heel gewoon om in dezelfde sector of zelfs bij de huidige werkgever te blijven gedurende de loopbaan. Voor Brigitta heeft dit heel veel jaren aan mooie ervaringen opgeleverd. Zij heeft zich altijd erg verbonden gevoeld met “haar” scholen waar zij voor heeft mogen werken. Zo heeft ze o.a. op De Bieshaar in Hoogland gewerkt, maar ook op de Dr. Martin Luther Kingschool, nu obs 't Spectrum). Gezond te kunnen stoppen was de reden voor haar pensioen. 


Haar advies aan de nieuwe generatie leerkrachten

"Er wordt tegenwoordig behoorlijk veel van ons gevraagd en dat brengt het risico met zich mee dat dát wat naar mijn idee het belangrijkst is, minder aandacht krijgt dan we zouden willen. Namelijk de lessen die we geven aan de kinderen. Het heeft mij altijd veel plezier gegeven om te kijken hoe je de lessen leuker of beter kunt maken voor de kinderen en hoe je ze betrokken houdt. Het plezier wat je zélf uitstraalt krijg je direct terug van de kinderen. De tijd hebben en nemen voor je kinderen is zó belangrijk. Het is fantastisch om zo bij te dragen aan een veilige basis en aan de ontwikkeling van hun talenten. Een geweldig mooi beroep!"


Afscheid

Op woensdag 6 juli tussen 14:00 en 15:00 uur krijgen ouders van De Achtbaan de gelegenheid om afscheid te nemen van Brigitta. De komende weken gaat ze vooral genieten van het lesgeven en de kinderen. "Genieten van de contacten met de ouders en vooral van haar collega's", aldus Brigitta.
Media
  • Foto Brigitta Smit
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media