Kindcentrum Het Scala opent buitenschoolse opvang: Compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 13 jaar

Op 22 augustus 2022 opende Kindcentrum Het Scala haar deuren naar een gloednieuwe bso. Hiermee biedt Het Scala écht een compleet aanbod voor kinderen van 2 tot 13 jaar tussen 8:30 uur en 18:30 uur ’s avonds en worden ouders volledig ontzorgd. De verwachting is dat de leerlingen die nu nog naar een andere bso gaan, een overstap naar deze nieuwe bso zullen overwegen. Hierdoor hoeven de leerlingen hun vertrouwde plek niet meer te verlaten zodra de schooldag voorbij is. En dat is een groot voordeel voor kinderen én ouders. 
 
Het team van basisonderwijs (Stichting Meerkring) en kinderopvang (Partou Kinderopvang) vindt het belangrijk om een compleet aanbod te hebben voor kinderen van 2 tot 13 jaar in de eigen wijk. Door het werken vanuit één team is er zicht op de hele ontwikkeling van het kind vanaf het moment dat ze hier binnenkomen totdat ze uitstromen naar het voortgezet onderwijs. Dat wil zeggen dat verschillende partners samenwerken onder één dak en met een doorgaande lijn zorgen voor warme overdrachten tussen onderwijs, opvang én sport-, spel- en cultuuractiviteiten vanuit ABC Amersfoort. 
 

Waarom is het zo belangrijk dat deze bso er komt?

 
Elisabeth Rosema (directeur Onderwijs Meerkring)
“We vinden het belangrijk dat onze kinderen een fijne en vertrouwde plek hebben waar zij van 8.30 uur tot 18:30 uur terecht kunnen en niet dat kinderen na schooltijd weer naar een nieuwe locatie gebracht hoeven worden. Met dit complete aanbod hebben we naast goed onderwijs en goede opvang nu één plek waar ouders hun kinderen met een gerust hart naartoe brengen als zij naar hun werk moeten. Door de nauwe samenwerking met partners uit de wijk hebben we een breed aanbod tijdens en buiten schooltijd.”
 
Guido Roose (locatiemanager bso Partou Kinderopvang) 
“Het is fijn dat kinderen na een drukke schooldag binnen een paar stappen op een veilige, vertrouwde plek zijn waar ze lekker kunnen ontspannen met sport, spel en creatieve activiteiten, onder begeleiding van onze enthousiaste en kundige pedagogisch medewerkers. Geen dag is hier hetzelfde. Naast buitenschoolse opvang bieden we ook opvang op schoolsluitingsdagen en in de vakanties, met afwisselende en uitdagende activiteitenprogramma’s. We hebben dagelijks plek voor 22 kinderen van Kindcentrum Het Scala en de vrije school, die vlakbij zit.

Lees hier het AD nieuwsbericht >

Media
  • spectrum-fc
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media