Corrie Vinckers per 12 oktober benoemd tot voorzitter raad van toezicht Meerkring

Op 12 oktober 2022 is Corrie Vinckers, na benoeming door de gemeenteraad van Amersfoort, door de leden van de raad van toezicht gekozen als voorzitter van de raad van toezicht van Meerkring. Raymond Ophuis heeft sinds september 2021 het tijdelijk voorzitterschap op zich genomen en draagt met een gerust hart deze rol over aan zijn nieuwe collega. ​​​​​​​
 

Achtergrond 

Corrie Vinckers is van huis uit bedrijfseconoom en marketeer en werkt al jaren in het onderwijs. Sinds 2006 is zij werkzaam als interim-directeur/bestuurder. Zij heeft ruime ervaring opgedaan in diverse managementfuncties binnen het onderwijs, variërend van primair onderwijs tot hoger beroepsonderwijs en daarvoor als docente. Zij combineert een grote betrokkenheid bij en kennis van het onderwijs met een ondernemende en inspirerende houding. 
Corrie Vinckers - foto

Werving- en selectieproces 

In het voorjaar van 2022 vond het wervings- en selectietraject vanuit de raad van toezicht in samenspraak met het college van bestuur en de GMR plaats. De voorkeur voor mevrouw Vinckers bleek unaniem en de leden van de raad van toezicht, het college van bestuur en de GMR zien dan ook met vertrouwen een prettige en professionele samenwerking tegemoet.

Corrie Vinckers: “Ik kijk er naar uit een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Meerkring. Juist het onderwijs is de hoeksteen voor kansengelijkheid voor alle kinderen/scholieren. Het is mooi om samen met de overige collegae van de raad van toezicht en het college van bestuur de volgende stap te zetten in de professionele ontwikkeling van Meerkring.”

 
Raymond Ophuis: “Wij zijn als raad van toezicht verheugd met de komst van Corrie Vinckers in ons midden. De ervaring die zij meebrengt zowel in het onderwijs als in de toezichthoudende rol is een meerwaarde voor de raad van toezicht en Meerkring. We heten haar van harte welkom.” 
Media
  • Corrie Vinckers - voorzitter rvt Meerkring
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media