Bestuurder Christian van den Brink vertrekt bij Meerkring

Christian van den Brink gaat Meerkring verlaten. Het huidige lid van het college van bestuur wordt per 1 april 2023 bestuurder bij Stichting AURO, openbaar basisonderwijs in de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Hiermee zet hij zijn loopbaan voort in het onderwijs. Hij heeft deze beslissing weloverwogen genomen. “Het was niet makkelijk”, licht hij toe. “Met deze bestuursfunctie gaat een wens in vervulling. Een andere context en omgeving, wel met de uitdagingen van het basisonderwijs in de combinatie stad-dorp, spreekt mij aan.”


Christian van en Brink vertelt

“Meer dan 32 jaar heb ik met ongelooflijk veel plezier voor Meerkring gewerkt”, aldus Christian. “In deze jaren heb ik met veel inspiratie samengewerkt met medewerkers, leerlingen, collega-bestuurders en externe relaties. Ik weet nu al dat ik het onderwijs in Amersfoort en iedereen die daarbij betrokken is, enorm ga missen. Voor mij is het nu echter tijd voor een volgende stap.”
“Ik ben trots op waar Meerkring nu staat. De stichting is niet meer te vergelijken met 30 jaar geleden, toen ik als leerkracht startte.” Mede onder leiding van Christian heeft Meerkring zich ontwikkeld tot een stichting die goed bekend staat in Amersfoort en omstreken. Van nieuwbouw van scholen tot aan ontwikkeling van kindcentra, van kansrijk onderwijs voor elk kind tot aan het versterken van het gespecialiseerd onderwijs. “Er ligt een prachtig strategisch beleidsplan ‘Open je Wereld’; de stichting gaat nu een nieuwe fase in. Ik heb er alle vertrouwen in dat de komende jaren Meerkringscholen het beste onderwijs aan kinderen blijven geven. Er zit ontzettend veel passie en intrinsieke motivatie bij een ieder. Meerkring is klaar voor de toekomst.”

Raad van toezicht bedankt Christian

De raad van toezicht betreurt het vertrek van Christian maar respecteert daarbij uiteraard zijn besluit om een nieuwe ontwikkelstap in zijn loopbaan te maken. De raad is hem zeer erkentelijk voor datgene wat hij voor Meerkring heeft gedaan, bedankt Christian voor zijn geweldige inzet en betrokkenheid in de afgelopen tien jaar als bestuurder en wenst hem veel succes, geluk en plezier in zijn nieuwe werkomgeving.

Aan een passend afscheid wordt gewerkt. Zodra daar meer over bekend is, wordt u daarover geïnformeerd. Yvonne Hof, voorzitter college van bestuur, neemt de taken van Christian per 1 april over en is dan eindverantwoordelijk voor de stichting. Christian blijft tot eind september nog bij enkele dossiers als bestuurder betrokken. Binnenkort start de werving voor een nieuw lid van het college van bestuur van Meerkring. 

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media