Met 'Regie in de school' heerst nu meer rust

Daltonschool  De Gondelier in Vathorst startte vorig jaar met het programma ‘Regie in de school’. Hiermee ontwikkelt het team een sterk pedagogisch klimaat, met onder andere duidelijke regels en routines. “We kunnen weer helemaal focussen op waarvoor we hier zijn: de ontwikkeling van leerlingen en er heerst weer rust en dat maakt dat we beter werken en leren”

Het is kwart over tien ’s morgens. De ochtendpauze begint voor de groep 7- en 8-leerlingen van De Gondelier. De kinderen staan bovenaan de brede trap, in de centrale hal van het schoolgebouw, netjes in een rij te wachten. Pas als hun leraar aangeeft dat ze naar beneden mogen gaan, het schoolplein op, komen ze in beweging. Ze lopen aan één kant van de trap naar beneden. Zonder herrie, zonder gedoe. In alle rust.


Als je op een willekeurige schooldag openbare daltonschool De Gondelier in Amersfoort binnenwandelt, zou je zomaar toeschouwer kunnen zijn van dit tafereel. Het is een van de zichtbare resultaten van het programma ‘Regie in de school’ waar de basisschool in het voorjaar van 2022 mee startte, onder begeleiding van Expertis Onderwijsadviseurs. ‘Regie in de school’ is een effectieve Britse aanpak, gebaseerd op het veelgelezen én veelgeprezen boek Regie in de klas van Tom Bennett. Het traject helpt schoolteams een sterk pedagogisch klimaat te ontwikkelen, onder andere door duidelijk te zijn over wat van leerlingen verwacht wordt, zodat zij weten waar ze aan toe zijn. Het doel? Rust en regelmaat, zodat iedereen in de school zich kan richten op dat waar het om draait: het leren van leerlingen. Lees meer of bezoek De Gondelier en ervaar het zelf!


Bezoek De Gondelier

Media
  • Gondelier gebouw
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media