Openbaar Kindcentrum Het Scala werd op spetterende wijze heropend

Op vrijdag 10 maart, tijdens de Amersfoortse  open dag werd Openbaar Kindcentrum Het Scala heropend. Dit betekent dat OBS ’t Spectrum (de oude schoolnaam) en de peuterschool en buitenschoolse opvang van Partou Kinderopvang verder gaan onder één naam: Openbaar Kindcentrum Het Scala. Hiermee vervalt de oude naam 't Spectrum en wordt de samenwerking van onderwijs en opvang nóg duidelijker en de meerwaarde om te kiezen voor een kindcentrum zichtbaarder. Openbaar Kindcentrum Het Scala is dé plek voor alle kinderen en ouders uit de wijk Hogekwartier, Randenbroek en Schuilenburg.  
   

Waarom kiezen voor één naam

Ondanks dat de naam ‘Kindcentrum Het Scala’ al eerder in 2019 bekend werd gemaakt, bleven de huidige namen van de basisschool en de kinderopvang nog in gebruik. Door nu één naam te hanteren en één aanspreekpunt te creëren naar buiten maken we het een stuk makkelijker voor ouders en wordt het gevoelsmatige onderscheid tussen onderwijs en opvang onzichtbaar. “Daar zit voor ons de grote meerwaarde: laagdrempelig en eenheid. Dit is niet alleen duidelijker voor (nieuwe) ouders van de kinderen, maar ook voor ons als team. We zien dit ook als bekroning op onze samenwerking en  hebben daarom enorm uitgekeken naar het openingsfeest”, aldus Elisabeth Rosema (directeur onderwijs) en Mirjam Mol (locatiemanager opvang).


Foto van links naar recht: Mirjam Mol, Elisabeth Rosema

Openbaar Kindcentrum

Het vreedzame en openbare karakter van dit kindcentrum is een fundamenteel onderdeel en onderstreept de missie: “We geloven in ieders kracht en in de kracht van samen”. Want elk kind verdient alle kansen en mogelijkheden die het nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en dat realiseren we gezamenlijk. Hier is niemand hetzelfde en wordt ieders veelzijdige en kleurrijke achtergrond omarmd. “Openbaar Kindcentrum Het Scala opent je wereld: Hier komen werelden samen en creëren we een veilige en prettige leeromgeving voor onze kinderen en hun ouders”.


Media
  • Opening Het Scala header
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media