Patrick Pijnenburg nieuw lid college van bestuur Meerkring

De raad van toezicht van stichting Meerkring heeft met volle overtuiging dhr. Patrick Pijnenburg per 15 augustus 2023 benoemd als lid van het college van bestuur van Meerkring. Hij vormt vanaf die datum samen met Yvonne Hof het college van bestuur. 

Motivatie en drijfveer

Patrick is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan voor het primair onderwijs van Amersfoort. Hij heeft naast zijn ervaring als bestuurder in zijn huidige baan een brede ervaring in het onderwijs, die hij in deze baan bij stichting Meerkring goed kan benutten. Zijn belangrijkste drijfveer voor het primair onderwijs is bij te kunnen dragen aan de absolute basis van leerzin, leervermogen en ontluikende nieuwsgierigheid naar de wereld, wat goed aansluit bij het motto van Meerkring ‘Open je Wereld’.

“Ik werk al mijn hele werkzame leven in het onderwijs, de mooiste sector die er bestaat. Tegelijk een sector die aandacht behoeft. Veranderende omstandigheden en brede ambities met jonge mensen maken het onderwijs een boeiende mengeling van uitdagingen en opbrengsten. 
Uiteindelijk dragen wij bij aan de ontwikkeling van (hele) jonge mensen, die nog niet gevormd zijn door de maatschappij, maar die maatschappij uiteindelijk wel gaan vormen. Allemaal anders en tegelijkertijd allemaal ook geheel gelijk.
Nieuwsgierigheid is universeel voor welke leeftijd dan ook en geeft ook een grote verantwoordelijkheid. Daarom hing er ooit op mijn kamer: stel alsjeblieft een vraag, maar bereid je erop voor dat je wel eens een antwoord zou kunnen krijgen”.

Achtergrond

Patrick Pijnenburg is afkomstig van het Stedelijk Gymnasium Leiden, waar hij rector locatie Athena en bestuurder was. Hij stond voor de klas in het voortgezet onderwijs en was onderwijsadviseur in alle sectoren van het onderwijs. Ook is hij onderwijsmanager Informatica en faculteitsdirecteur Science & Technology aan de Hogeschool Leiden geweest. 

Kennismaken

De raad van toezicht ziet de toekomst met deze nieuwe samenstelling van het college van bestuur met vertrouwen tegemoet en heet Patrick van harte welkom. Mocht u vragen hebben of een welkomstbericht willen sturen? Deze ontvangen wij graag op info@meerkring.nl.
Media
  • Patrick Pijnenburg
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media