De Gondelier doneert meubilair aan 'arme' scholen op Curaçao

Op donderdag 6 juli brengen leerlingen van De Gondelier 'oud' meubilair naar de container, die direct per boot vertrekt naar Curaçao om 'arme' scholen te voorzien van meubilair. Want duurzaam omgaan met spullen die nog niet kapot zijn vinden ze erg belangrijk op De Gondelier. Daarnaast is schenken ook een vorm van verbinding en zorg hebben voor je medemens. Door een samenwerking met Heutink en een fondsenpartner werd dit initiatief gefinancierd en georganiseerd. 

Na de zomer vindt een livestream plaats tussen de ontvangende school en De Gondelier om te zien of meubels goed terecht zijn gekomen.

Enthousiaste ouders en leerlingen

De maatschappelijke betrokkenheid wekte ook het enthousiasme op bij ouders uit de klankbordgroep en leerlingen uit de leerlingenraad.

Totstandkoming en organisatie

De Gondelier heeft destijds tijdens de aanbesteding voor nieuw meubilair bewust gekozen voor Heutink als leverancier. Mede vanwege hun inzet qua duurzaamheid en hun maatschappelijke betrokkenheid werd Heutink dé leverancier. Door samen te werken met een fondsenpartner kon de hele operatie en verscheping plaatsvinden.
Media
  • Het Scala-13 februari 2023-7199-WEB
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media