De Kosmos vernieuwt na 20 jaar logo, huisstijl én de website!

Met trots werd op 22 september de vernieuwde website van montessorischool De Kosmos gelanceerd. In de aanloop naar dit moment werkte het team samen met een aantal experts om te komen tot een gloednieuw logo en huisstijl en een vernieuwde website. Ze kijken terug op een intensieve periode maar met een mooi resultaat. Binnen Meerkring werken we de komende 4 jaar aan aantrekkelijke scholen, wat betekent dat Meerkring toegankelijke, herkenbare en aantrekkelijke scholen heeft, passend bij ieders unieke onderwijsconcept.

“In 20 jaar tijd is een hoop veranderd op De Kosmos. Wat ook gebeurde, het logo bleef hetzelfde. Dat is de kracht van een logo, maar tegelijkertijd moet het passen bij wat gebeurt op school. We zijn nog steeds een montessorischool, misschien wel meer dan ooit tevoren. Maar naast het werken (de rode cirkel in ons oude logo) leggen wij ook een basis voor een betrokken en verantwoordelijke houding. Dat vinden wij belangrijk en verdient een plek in ons logo. En dat met ons groene schoolplein in het achterhoofd.”

Een nieuw logo en een vernieuwde website

Afgelopen januari vonden de eerste gesprekken plaats in de aanloop naar een nieuw logo en het vernieuwen van de website van De Kosmos. Dit betekende tegelijkertijd om afscheid te gaan nemen van het bekende en vertrouwde logo wat hen toch al 20 jaar heeft gediend. Met behulp van een tekstschrijver, vormgevers en een fotograaf zijn zij aan de slag gegaan met hun visie en kernwaarden om te komen tot een nieuw logo en huisstijl en vervolgens nieuwe websiteteksten en eigentijdse foto’s van de kinderen, medewerkers en de school. Dit heeft geleid tot een vernieuwde website waarop alles samenkomt, helemaal passend bij het streven om alles met elkaar in verbinding te brengen. 

De website als vertrekpunt

Ondanks dat een website nooit ‘klaar’ is, is dit wel een heel mooi vertrekpunt om verder te bouwen aan toekomstbestendig onderwijs en daarmee potentiële nieuwe ouders/leerlingen en medewerkers daarin proactief over mee te nemen. Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat?  Bekijk hier de website: www.dekosmos.nl 

Meer informatie over de Meerkring koers?

Meerkring heeft zich de komende jaren ten doel gesteld om te werken aan het aantrekkelijk houden en maken van de scholen. Dat betekent dat de komende jaren meer scholen die dat nodig hebben ook een verbeterslag gaan maken op het gebied van het aantrekkelijker maken van o.a. hun website. 
Wil je meer weten over wat Meerkring nog meer doet om scholen aantrekkelijk te maken of te houden?  Lees het hier>

Media
  • De Kosmos gebouw WJ6_7796 HR
  • De Kosmos gebouw DJI_0089 HR
  • De Kosmos vernieuwde website
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media