Amersfoort brengt duidelijkheid in basisschool aanmeldingen met vriendelijke animatie

Uit een onderzoek van het Kenniscentrum Gemengde Scholen is afgelopen zomer naar voren gekomen dat informatie over hoe je een kind moet aanmelden voor de basisschool in Amersfoort nog duidelijker kan.

Daarom hebben de schoolbesturen primair onderwijs in Amersfoort (waar Meerkring één van is) de website Amersfoortvoorkinderen.nl ontwikkeld om alle informatie over de opvang- en onderwijsmogelijkheden in Amersfoort op een gezamenlijke plek aan te bieden en goede voorlichting te geven. Om voor alle ouders de inschrijfprocedure voor de basisschool duidelijk te maken, is er, naast de heldere uitleg op de website, ook een animatie ontwikkeld. Zo kunnen ook ouders en verzorgers van kinderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, de procedure begrijpen. 

De animatie legt in heldere stappen uit wat je moet doen voor het inschrijven. De vijf verschillende taalversies maakt de video breed toegankelijk. In de video is het vernieuwde stadssymbool van Amersfoort – het schild met het kruisje – verwerkt. De onderdelen van het stadsymbool zijn geanimeerd naar de karakters van de ouders, het kind en de schooldirecteur. 

De schoolbesturen primair onderwijs Amersfoort hoopt met deze vriendelijke en toegankelijk animatie dat de inschrijfprocedure voor ouders duidelijker maakt en zo iedereen gelijke kansen biedt. Bekijk hem snel!

Media
  • aanmelden-amersfoort-1024x373
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media