Meerkring in het nieuws: Meerwaarde en impact van De Zonneparel in een wijk als Liendert

Onlangs verscheen er een reportage over Liendert, één van Amersfoortse wijken waar o.a. veel migranten wonen. Meerkringdirecteur Irma Wijdeven van openbare basisschool 'De Wijde Wereld' werd gevraagd naar haar kijk op de rol van de school  en De Zonneparel in een wijk als Liendert.  Lees heronder verder.

Bij het creëren van een goede start, met name voor migranten, is een grote rol weggelegd voor schoolgebouw De Zonneparel aan de Wiekslag, met twee basisscholen en voor-, na- en buitenschoolse opvang onder één dak. Ook wordt er opvoedondersteuning en huiswerkbegeleiding geboden. ,,Dat is heel belangrijk in deze multiculturele wijk, waar veel kinderen extra les en hulp op het gebied van taal en opvoeding goed kunnen gebruiken”, zegt Irma Wijdeven, directeur van basisschool De Wijde Wereld.

De scholen beperken zich niet tot het geven van onderwijs, ze zijn bij een groot aantal aspecten van het dagelijks leven betrokken. Zo komen ouders wekelijks bij elkaar rond een thema, zoals opvoeding of financiën. Verspreid door het schooljaar zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, variërend van boksen tot zingen en van dansen tot koken. En overal zit taal in verwerkt. Want, zegt Wijdeven, taalbeheersing heb je bijvoorbeeld óók nodig bij het rekenen.

Om het aanbod minder vrijblijvend te laten zijn, loopt op dit moment een onderzoek naar het verlengen van de schooldag. Wijdeven: ,,Het gaat om verdieping, zodat straks álle kinderen verkeerslessen of Engels krijgen. We maken steeds werk van kansengelijkheid. Dat is de sleutel tot maatschappelijk succes.”

Lees het hele AD artikel

Media
  • De Wijde Wereld gebouw
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media