Patrick Pijnenburg, lid college van bestuur

De wereld verandert voortdurend. Beweging in de maatschappij is de constante. Daarmee wordt de taak om jonge mensen aan de start van hun leven, op een juiste manier voor te bereiden op de maatschappij van nu maar vooral op die van de toekomst. Dat geldt voor alle kinderen, los van geloofsovertuiging, sociaal economische komaf of waar hun wieg gestaan heeft. 

Inclusiviteit en diversiteit zijn belangrijke thema’s waarvoor in het PO een belangrijke basis wordt gelegd in het denken. Om kinderen op te leiden tot zelfbewuste wereldwijze burgers is een persoonlijke benadering en onderwijskundig maatwerk nodig. Als bestuurder van Meerkring probeer ik dagelijks bij te dragen aan deze belangrijke opdracht voor het Amersfoortse openbare onderwijs. Een unieke verzameling scholen met een grote diversiteit aan keuzemogelijkheden. Door goed te luisteren naar interne en externe geluiden probeer ik met mijn collega’s het onderwijs elke dag een stukje beter te maken. Steeds met de ontwikkelkansen van het individuele kind als uitgangspunt.

Met mijn 25 jaar ervaring in het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO) weet ik goed dat het start met goede leerkrachten voor de klas. Hun verbinding met de leerlingen, hun pedagogisch didactische vaardigheden en hun kennis van het (lerende/ontwikkelende) individu zorgt voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Daarom staat een professionele cultuur en uitstekende arbeidsvoorwaarden hoog op de agenda. 

In mijn schooltijd en mijn carrière heb ik eigen-wijs mogen zijn, wereldwijs mogen worden en mijn talenten mogen ontdekken. Ik streef ernaar dit ook mogelijk te maken voor iedereen die onderdeel van Meerkring is. Meer weten? Bekijk hier mijn profiel op LinkedIn

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media