Amersfoort opent eerste Integraal Kindcentrum: Vlinderslag

Donderdag 17 oktober heeft wethouder Cees van Eijk het eerste échte integraal kindcentrum ‘Vlinderslag’ feestelijk geopend. Onderwijs Stichting Meerkring en Ska Kinderopvang hebben samen een nieuwe werkwijze neerzet: een doorlopende ontwikkellijn voor kinderen tussen de 2,5 en 12 jaar. Dit betekent geen onderscheid meer tussen opvang en onderwijs. Beide stichtingen zorgen dat er vanuit één gezamenlijke visie, pedagogisch klimaat en één organisatie dat de ontwikkeling van het kind nu écht centraal staat. 


Feestelijke opening
Na jaren intensief samenwerken is donderdag 17 oktober Vlinderslag geopend. Op deze feestelijke dag is de nieuwe naam ‘Vlinderslag’ officieel bekend gemaakt en het nieuwe logo gepresenteerd. Alle kinderen hadden een rol op deze bijzondere gelegenheid. Er is samen gezond ontbeten, gedanst, gezongen en gegoocheld. Ook vlogden de kinderen op deze speciale dag. Van Eijk onthulde het nieuwe logo en verklaarde Vlinderslag kindcentrum voor geopend.

Democratische wereldburger

Vlinderslag wil kinderen in de wijk Kruiskamp Koppel gelijke kansen bieden waardoor zij zich optimaal kunnen ontplooien en ontwikkelen tot democratische wereldburger. Dit wordt gedaan door in het kindcentrum te werken vanuit één visie en pedagogisch klimaat. Waarbij ruimte is om te spelen, te leren, te ontdekken en te ontmoeten. Eén veilige omgeving waar burgerschapsontwikkeling in al haar activiteiten centraal staat. Vlinderslag is een maatschappelijke onderneming waar kinderen, professionals en ouders hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontwikkelen. 

Trotse directeur

Onno Hoekstra, directeur Vlinderslag, is erg trots op het Integraal Kindcentrum: ‘Het is prachtig om te zien dat na jaren samenwerken, de puzzelstukjes in elkaar vallen. Ons kindcentrum staat open voor alle kinderen, ongeacht levensbeschouwing, herkomst of maatschappelijke positie van de ouders. Kinderen leren, spelen en ontwikkelen zich met respect voor andere leef- en zienswijzen. Ieder kind is uniek en mag zichzelf ontwikkelen. Ik verheug me dan ook enorm op de toekomst van Vlinderslag!’


Benieuwd naar de beelden? Bekijk hier de vlog

 Voor meer informatie zie de vernieuwde website: www.ikcvlinderslag.nl

Media
  • Vlinderslag opening -11
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn