Caroline Farret Jentink stelt zich voor als nieuwe voorzitter van de (B)GMR

Vanaf schooljaar 2021-2022 neem ik het voorzitterschap van de BGMR over van Gerben Bons. Ik stel mij graag aan jullie voor: Ik ben 38 jaar, moeder van een zoon van 10 jaar jong die speciaal onderwijs volgt bij een Meerkring GO! school. Ik ben al 16 jaar met heel veel plezier werkzaam in het onderwijs als kleuterleerkracht en sinds 2018 bij Meerkring op De Meander.

 Sinds 2019 ben ik lid van de MR op de Meander. Vrijwel direct ben ik ook gestart als lid van de BGMR omdat er een vacature in ons cluster was. Voor mijn lidmaatschap van de MR en de BGMR had medezeggenschap in het geheel niet mijn interesse. Mijn drijfveer om deze taken nu toch op me te nemen is mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Hier kan ik wat van leren!

Ik hebt ontdekt dat ik de medezeggenschap in de eigen school direct heel interessant vond. Het begin in de BGMR was moeilijker. Het is echt een andere tak van sport. Je leest bestuurlijke beleidsstukken en je wordt uitgedaagd ‘groter’ dan de eigen school te denken. Heel anders dan dat ik in mijn dagelijkse werk gewend ben. Na mijn eerste jaar heb ik getwijfeld of ik door wilde gaan. Maar ik ben een echte doorzetter en voel me ook verantwoordelijk voor en verbonden aan mijn taak. Aan het begin van mijn tweede jaar merkte ik dat ik beter in het zadel kwam. Tijdens corona werden we als BGMR goed geïnformeerd en meegenomen, dat was heel fijn. Ook het samen optrekken met het bestuur in een aantal dossiers maakt het interessanter. De onderwerpen die we bespreken en de resultaten van ons werk wordt uiteindelijk ook voelbaar in de school. Ik geniet van de uitwisseling van de kennis en ervaring van de diverse scholen tussen de leden van de BGMR. Door lid te zijn van de BGMR ben ik ook een beter MR-lid geworden. De Meander profiteert dus mee!

We zijn een BGMR met zeer betrokken leden die vanuit eigen visie, ervaring en namens de scholen ons hard maken voor het onderwijs en we werken daarin prettig samen, we verstevigen elkaar. We voelen ons gezien en gehoord door het bestuur en zijn betrokken bij processen en besluitvorming.

 Toen Gerben aangaf dat hij wegging als voorzitter heb ik goed nagedacht. Na twee jaar van observeren van de twee voorzitters dacht ik: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Alle leden van de BGMR gaven mij direct het vertrouwen en hun steun. Ondanks dat ik het spannend vind voel ik mij hierdoor gesterkt om dit ‘avontuur’ aan te gaan!

 In het onderwijs doen we het samen! Dat voel ik als medewerker, ouder en nu ook als voorzitter van de BGMR.

Als BGMR staan we graag in verbinding met de MR’en van de scholen. We vertegenwoordigen tenslotte alle scholen van Meerkring en De Kosmos. Wil je als ouder of medewerker met ons meedenken, meepraten of jouw stem laten horen? We nodigen je van harte uit om contact met ons op te nemen via gmr@meerkring.nl. We hebben momenteel vacatures en verwelkomen je graag!

14 juli 2021

Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media