obs DaVinci Eemland

Directeur: Marjolein Kraal
Wijk: Soesterkwartier
Schooltype: Hoogbegaafden onderwijs fulltime
Adres: Dollardstraat 141 3812 EV Amersfoort
Telefoon: (033) 7370645
E-mailadres: marjolein.kraal@meerkring.nl
BSO op school: Ja
Website: davincieemland.nl

DaVinci Eemland biedt onderwijs aan hoogbegaafde kinderen in de groepen 3 t/m 8 met een IQ van 130 of hoger. Wij maken onderscheid tussen enkelvoudige HB en dubbelvoudige HB leerling (HB+).

De enkelvoudige HB leerling heeft uitsluitend een IQ van 130 of hoger. Deze leerling is welkom in een van de HB groepen op DaVinci indien hij dreigt vast te lopen in het regulier onderwijs. De dubbel bijzondere HB leerling heeft een IQ van 130 of hoger en een intensieve zorg en begeleiding bij het leren. Deze leerling is welkom in een van de HB+ groepen indien hij wordt toegelaten door de toelatingscommissie.

Fulltime

DaVinci Eemland fulltime is gelegen aan de Dollardstraat 141 te Amersfoort. De school stemt het onderwijsaanbod zoveel mogelijk af op de behoefte van het individuele kind in een kleine lesgroep van maximaal 20 leerlingen. Hoogbegaafde kinderen tonen met regelmaat gedeelde, specifieke HB-kenmerken. Een grote toegevoegde waarde van de school is de extra aandacht die de gespecialiseerde leerkrachten kunnen geven aan HB-leerlingen met faalangst, werkhoudings- en concentratieproblemen, hoogsensitiviteit of dyslexie in combinatie met HB.

Het curriculum van DaVinci Eemland fulltime legt verder de nadruk op de ontwikkelgebieden: Compacten, DaVinci-tijd, Engels en Spaans, Schaken en Wereldreligies.


Parttime

Meerkring heeft op dit moment vier locaties waar DaVinci Parttime onderwijs wordt gegeven: Vathorst (obs de Gondelier), Bergkwartier (obs Joost van den Vondel), Hoogland (Montessorischool de Kosmos) en Zielhorst (obs de Achtbaan). Deze vier locaties zijn verantwoordelijk voor het gebiedsaanbod. Dat betekent dat alle leerlingen van Meerkringscholen, die ervoor in aanmerking komen, gebruik kunnen maken van DaVinci PT.
De kinderen komen van 8.30-12.30 uur naar de Parttime Da Vinci Eemland klas en vinden daar extra uitdaging naast hun reguliere basisschool klas. Zij gaan daarna naar hun eigen basisschool, of op korte dagen naar huis.


Meerkring GO!

DaVinci Eemland is aangesloten bij Meerkring GO!, een collectief van scholen dat extra ondersteuning biedt aan kinderen die dat nodig hebben. GO staat voor Gericht Onderwijs: onderwijs dat aansluit bij wat het kind nodig heeft. De acht scholen die zijn aangesloten bij Meerkring GO! hebben gespecialiseerde medewerkers in dienst en hebben dus de kennis en expertise in huis om kinderen een passende leeromgeving  te bieden. Onderlinge samenwerking tussen de scholen wordt gestimuleerd. Lees verder voor meer informatie over Meerkring GO!


Ga naar onze website
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media