obs De Meander   

Directeur: Joop Stas
Wijk: Kattenbroek
Schooltype: Circuitonderwijs
Adres: Het Avontuur 45, 3823 DW Amersfoort
Telefoon: (033) 456 20 99
BSO op school: Ja

De Meander, sterk in circuitonderwijs ligt midden in Kattenbroek, de wijk van Amersfoort die bekend staat om zijn bijzondere woningen. De school heeft zich gespecialiseerd in het circuitonderwijs. Met het hele team helpen wij de kinderen hun plek in de wereld te ontdekken. Hun talenten zijn hun belangrijkste bezit en dat mogen ze binnen het circuitonderwijs flink gebruiken.

Circuitonderwijs

De naam De Meander is niet toevallig gekozen. Deze staat synoniem voor het verloop in de ontwikkeling van kinderen: als het ‘meanderen’ van een rivier. In het circuitonderwijs is er ruimte om te meanderen. Kinderen worden gestimuleerd hun talenten en kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. De leerstof wordt op verschillende manieren aangeboden, waarbij rekening wordt gehouden met leerstijl, niveau, tempo en belangstelling. De leerlingen mogen over het algemeen zelf kiezen op welke manier zij bepaalde leerstof willen oefenen. Op deze wijze proberen we tegemoet te komen aan de verschillen tussen kinderen. We leren immers niet allemaal op dezelfde manier. Door deze werkwijze is het mogelijk om kinderen de gelegenheid te bieden eigen voorkeuren te ontwikkelen en ook samen met anderen te leren en te oefenen.

Het gebouw

De school is ontworpen door Ashok Bhalotra, die als stedenbouwkundige ook de geestelijk vader van Kattenbroek is. Voordat de eerste schetsen op papier stonden is er veel overleg geweest tussen architect en schoolleiding. Dit heeft mede geresulteerd in een prachtig schoolgebouw met zeer eigen kenmerken. Een fijne plek om te werken, voor jong en oud.


Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media