obs De Zevensprong


   
 
Meerscholendirecteur: Onno Hoekstra
Directeur: 
Janine van der Pas
Wijk: Schothorst
Schooltype: Kom-school
Adres: Koning Karelpad 2, 3813 HC Amersfoort 
(tijdelijk i.v.m. nieuwbouw)
Telefoon: (033) 433 06 95
BSO op school: Ja
Adjunct directeur: Janine van der Pas
 

De Zevensprong, waar elk talent telt. Met onze nieuwe methode voor sociaal emotionele ontwikkeling Leefstijl stimuleren wij het: samen leven, een goede samenwerking, het kunnen zijn wie je bent en het uiten van je gevoelens in een uitdagende omgeving. We besteden veel aandacht aan een veilig schoolklimaat. Het is belangrijk dat kinderen, ouders en teamleden zich thuis voelen op De Zevensprong en dagelijks daar met veel plezier naar toe gaan.

Het gebouw

In de wijk Schothorst staat tegenover het wijkcentrum de Trefhorst een schitterend schoolgebouw waar De school in-de-wijk-in-de-school De Zevensprong is gehuisvest.


KOM-school

De Zevensprong is een KOM-school. De naam staat voor kind ontwikkeling op maat en is afgeleid van TOM (teamontwikkeling op maat). Het kind staat namelijk centraal in zijn of haar leerproces. Een TOM-school onderscheidt zich van andere basisscholen door de wijze waarop ze het onderwijs organiseren en hun personeel inzetten. Het onderwijssysteem kenmerkt zich door een duidelijke structuur en een heldere organisatie. Deze biedt de kinderen houvast; ze weten wat ze moeten doen en wanneer. Door de duidelijke regelmaat en het vaste ritme van blokken van een half uur is er in de groepen veel rust en een goede werksfeer.


Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op LinkedIn