Obs De Border

Het vreedzame kindcentrum

Interim Directeur: Ronald Hennekes
Wijk: Nieuwland
Schooltype: Kindcentrum
Adres: Watersteeg 87, 3824 EL Amersfoort
Telefoon: (033) 456 53 07
E-mailadres: administratie.border@meerkring.nl
BSO op school: Ja (Ska Kinderopvang)
Website: obsdeborder.nl

De Border ligt in Nieuwland, een nieuwbouwwijk in het noorden van Amersfoort. De kinderen in deze wijk groeien op in een internationaliserende, multiculturele omgeving. Op De Border leren de kinderen respectvol omgaan met alle mensen en culturen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen dit ook op onze school leren. De methode “Vreedzame School” helpt daarbij.

Ons onderwijs

Als ‘School in de Wereld’ leren we leerlingen vooroordelen ter herkennen en waar mogelijk weg te halen binnen onze dialooglessen over verschillende geloofs-/en levensovertuigingen. Hier is iedereen evenveel waard. Samen met leerkrachten, leerlingen én ouders bestrijden we pesten, uitlachen, vooroordelen en discriminatie. 

Op De Border krijgen leerlingen in alle groepen Engelse taal, met de methode  "Take it easy". Hier beginnen we al vroeg mee omdat de taalontwikkeling bij kinderen tussen 4 en 7 jaar flinke sprongen maakt. Dus vroeg starten geeft een groot voordeel bij vreemde taalonderwijs.

Openbaar kindcentrum

Samen met Ska kinderopvang vormen wij een een openbaar kindcentrum en bieden hierdoor onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar! We hebben twee buitenschoolse opvang (bso) lokalen en een aparte vleugel voor dagopvang van 0-4 jarigen. De opvang bestaat uit een speelleergroep (voorheen peuterspeelzaal) én een nieuw kinderdagverblijf. naast veertien klaslokalen hebben we , twee speellokalen, een mediatheek en een cultuurlokaal.

Meer informatie en contact

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan vrijblijvend langs en bezoek onze school in het kinderrijke Nieuwland. Proef de sfeer in ons kindcentrum en plan een kennismakingsgesprek of rondleiding in. Voor vragen of meer informatie gaat u naar de website of vult u het contactformulier in, zodat we contact met u kunnen opnemen.

Ga naar onze website
Meerkringscholen zijn transparante scholen.
We laten zien welke keuzes we maken, en waarom openbaar onderwijs van en voor iedereen is.
Meerkringscholen begeleiden kinderen bij hun ontwikkeling
We gaan met ze mee op ontdekkingstocht en rusten ze toe voor de toekomst

Contact

Stichting Meerkring
Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort
Tel.: 033 479 98 17
E-mail: info@meerkring.nl

Plan Route

Social media

Volg ons op social media